Llibres

Daniel Genís rep l’Ictineu a la millor novel·la fantàstica

L’autor empordanès ha estat guardonat aquest vespre per ‘Uns déus ferotges’, en el marc de la 5a CatCon, que la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia celebra a Vilanova i la Geltrú

Uns déus ferotges, la primera novel·la de Daniel Genís (Castelló d’Empúries, 1977), publicada per Males Herbes, ha obtingut aquesta nit el Premi Ictineu 2023 de novel·la fantàstica original en català, en el marc de la 5a CatCon , que la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia està celebrant aquest cao de setmana a Vilanova i la Geltrú. Uns déus ferotges està ambientat al segle XII i narra el viatge d’un jove musulmà valencià que viatja a la Meca i viu mil peripècies en un context que barreja el pelegrinatge medieval i l’aventura fantàstica.

Pel que a la millor novel·la traduïda, el Premi Ictineu ha estat per a El mar de la tranquil·litat, d’Emily St. John Mandel (Merville, Canadà, 1979), una obra coral sobre viatges en el temps. La traductora del llibre, editat per Chronos, és Maria Rossich Andreu.

Carme Torras ha tornat a recollir un Ictineu en la categoria de millor conte fantàstic en català, en aquest cas amb La llavor humana, un relat futurista que reflexiona sobre una hipotètica societat utòpica hipertecnològica basada en l’enginyeria genètica. És un dels textos publicats en la revista Freakcions número 8, editada per El Biblionauta. Freakcions ha estat també reconeguda amb els guardons al millor recull i al millor conte traduït, que ha estat Presència, de Ken Liu, publicat originalment el 2014 i traduït al català per Edgar Cotes.

El nou premi Ictineu al millor còmic en català publicat l’any passat ha estat concedit a La paràbola del sembrador (Mai Més) de Damian Duffy i John Jennings, basat en una obra d’Octavia E. Butler.

Finalment, Guillem H. Pongillupi ha obtingut el Premi Ictineu a la millor il·lustració per la coberta de Fundació, d’Isaac Asimov, en la nova edició d’aquest clàssic impulsada per Duna Llibres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen