Música

les planes d’hostoles

Planestiueja’t celebra dissabte la seva gran festa familiar

Hi actuaran La Clika, Rikus i Xiula i durant tot el dia hi haurà també inflables, tirolina i altres activitats, així com també ‘paintball’ per als adults

El municipi garrotxí de les Planes d’Hostoles celebra els dissabtes d’aquest mes de juliol la setena edició del seu festival d’estiu, el Planestiueja’t, organitzat directament per l’Ajuntament, que l’any passat va rebre més de 8.000 persones entre totes les activitats programades. Aquest dissabte, 15 de juliol, hi tindrà lloc la gran festa familiar del festival, que s'allargarà durant tot el dia a l’àrea de pícnic La Parada del Jonquer, a partir de les 10 del matí. Hi actuaran tres grups: La Clika (12 h), sorgit de la cantata impulsada per la xarxa de Cases de la Música en què han participat nombroses escoles, per difondre tant la música com determinats valors entre la mainada; Rikus (16 h), un dels grups gironins amb més projecció dins del sector de la música familiar, que aviat estrenarà una sèrie d’animació pròpia i ara presenta el disc Cromàtics amb la banda al complet, i Xiula (18.30 h), un altre grup que triomfa actualment entre la mainada però també entre els seus acompanyants adults, amb un directe molt potent.

A més, durant tota la jornada s'hi podrà gaudir dels inflables, la tirolina i altres activitats per a tota la família. Aquest any hi haurà també paintball per als adults, amb entrada a part. El preu de les entrades per a la festa familiar és de 12 euros a la venda anticipada i 14 a la taquilla, per als nens i nenes de 4 a 12 anys, i de 15 i 18 euros, respectivament, per a la resta d’ assistents a partir de 13 anys.

Els altres concerts

El Planestiueja’t s’havia d’inaugurar el 30 de juny amb un concert especial que tenia previst reunir dues de les formacions que més dominen el circuit de les festes majors, Di-versiones i Hotel Cochambre, però la pluja va obligar a suspendre aquest concert, que segons l’alcalde de les Planes d’Hostoles, Marc Puig, es recuperarà l’any vinent.

D’aquesta manera, el festival es va inaugurar dissabte passat amb el concert de Beth, dins la gira del seu 20è aniversari als escenaris, que va reunir unes 200 persones dins l’escenari petit de la mateixa àrea de pícnic, on el 29 de juliol tancarà el festival Marc Parrot amb el concert Els fets i l’atzar. Són concerts en què l’artista i el públic estan molt propers en tots els sentits. Puig recorda que, quan hi va actuar Manu Guix, “va acabar darrera la barra del bar servint cerveses”.

Dissabte vinent, 22 de juliol, tindrà lloc el gran concert multitudinari d’aquesta edició, que és també l’únic gratuït perquè coincideix amb la festa major. Hi actuaran ABBA The New Experience, que repeteixen després del gran èxit de l’any passat, i els clàssics Los Diablos amb els seus èxits de l’estiu com ara Un rayo de sol. En aquest concert s’esperen unes 3.000 persones. L’any passat va tenir lloc també el festival Harmonia dins del Planestiueja’t: tota una jornada de concerts i activitats en què van actuar Els Catarres, Buhos, Suu, Koers i altres grups. Aquest any no ha pogut ser per les recents eleccions municipals, però l’alcalde confirma la seva voluntat de recuperar l’Harmonia el 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona