Música

MÚSICA

Pol Wagner confirma el seu talent amb ‘A hard place’

Un any després de publicar el seu segon àlbum, Songs against interest, el músic gironí Pol Wagner dona continuïtat al seu projecte i confirma el talent que s’intuïa en aquell disc amb un EP de quatre cançons titulat A hard place, que ha compost, produït, mesclat i masteritzat completament pel seu compte, a més de fer-ne la portada i els vídeos per a Spotify i les xarxes amb intel·ligència artificial. Wagner presentarà el disc en directe amb el seu grup, The Classmates, el dissabte 2 de setembre a La Mirona de Salt, dins del cicle d’estiu Periscopi (22 h, gratuït).

“El títol del disc ve de l’expressió anglesa Between a rock and a hard place, que vindria ser l’equivalent a «entre l’espasa i la paret», explica el músic de Sant Andreu Salou, que en aquest disc per primera vegada canta un tema en castellà –una adaptació, amb el gènere girat, del poema Calma, de Marina Vaquero– al mig d’un repertori en què fins ara l’anglès era l’única llengua utilitzada en les seves cançons per aquest intèrpret de pare alemany. “Feia temps que volia provar el fet de cantar en castellà, per veure què passava, i una manera fàcil ha estat agafar una lletra que no fos meva.”

A més de Calma, una cançó “bastant eròtica i sensual”, el disc es completa amb tres cançons en anglès: Small town junkies, The one i Believe in luck, una cançó que ja fa un temps que forma part dels seus directes. “Són històries força diferents i separades entre elles, però tenen en comú que són molt meves, molt Pol Wagner ”, explica, i hi afegeix que totes tenen també un regust agredolç. Believe in luck parla de l’addicció al joc; Small town junkies, de la figura del clàssic “borratxo de bar” en un context actual, i The one tracta de la seva relació amb la música. “Tindré èxit o no? I si aquesta cançó ho peta?” Ell també ha tocat en el disc tots els instruments, excepte la bateria, de la qual s’ha encarregat Àlex Vilar, que també marca el ritme en directe de The Classmates, el grup que completen Germán Castro (guitarra), Ever Monte (teclats) i Jordi Grimalt (baix), tots ells companys de classe d’en Pol a l’escola de producció musical Eumes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona