Música

Bon balanç del 8è Festival de Jazz a la fresca

Vidreres ha celebrat del 28 al 30 de juliol la vuitena edició del Festival de Jazz a la Fresca a la plaça 1 d’octubre. L’edició d’enguany, titulada “el cinema i el jazz” ha volgut homenatjar a grans intèrprets de la història del jazz amb una mostra de cinc formacions molt vinculades al món i a la història del cinema.

Un miler de persones han pogut gaudir d’aquest gènere musical que aquest any ha comptat amb les interpretacions de la Vidreres Big Band, Northen Cellos, el somriure de Buster Keaton, Ferran Aran, Stefano Palatchi; l’espectacle Cinema i Big Band i SBB amb Sandra Ferm. El festival vol difondre el gènere, tot consolidant el municipi com a capital del jazz a la comarca i a la província.

Per a Anna Soler, la regidora de cultura, “aquesta és una de les cites musicals ineludibles de l’estiu i ha estat, de nou un èxit”. D’altra banda, Gerard Morgado, primer tinent d’alcalde, explica que “aquesta és una oportunitat fantàstica per crear marca i potenciar la nostra programació cultural enriquint-la i fent-la més diversa alhora que col·laborem i participem amb el teixit associatiu del poble”.

Durant tot el cap de setmana hi ha hagut servei de bar a càrrec de l’entitat Atlètic Vidreres. A banda, fins al dia 30 s’ha pogut gaudir a la biblioteca Joan Rigau l’exposició temàtica Jazz i cinema; love story.

La Big Band de l’Escola de Música de Vidreres

La Big Band, formada l’any 2014, està basada en la clàssica formació de les orquestres de jazz d’inicis del segle XX. Aquesta de seguida es va nodrir d’alumnes i exalumnes de l’escola de música de Vidreres , així com d’alumnes d’altres municipis de les comarques gironines, que tenen el nivell suficient per a interpretar música moderna en gran format. D’aquesta manera, de la mà del nou director de la formació, Robert Gázquez, es presenta una Big Band que ha anat creixent tant en nombre de components com en qualitat i que han presentat el seu nou treball Al Festival de Jazz on aquest any han ofert un repertori que fa un passeig pel món del cinema i el jazz, un projecte ambiciós i que treballen amb una producció expressa pel Festival de Jazz a la Fresca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA