Música

Crònica Cap Roig

Comiat alegre amb relleu

La cantant i pedagoga Dàmaris Gelabert està portant a terme la gira del seu 25è aniversari en el món de la música familiar, de la qual ha estat un dels grans referents i una pionera de l’actual edat d’or de la cançó infantil a Catalunya. És una gira de celebració, però també ho és de comiat i de relleu generacional, perquè la Dàmaris i el seu company de vida i música, el teclista i director musical Àlex Martínez, passen el testimoni en directe als seus fills Laia (veu i baix) i Adrià (guitarres), que des de petits han participat en els seus concerts i discos i ara tenen el seu propi projecte, la Grow Up Singing Band, amb la mateixa vocació que els seus progenitors, però en anglès i amb una sonoritat més actual. Així es va poder comprovar divendres al Cap Roig Festival, on la Dàmaris va actuar acompanyada d’una banda de luxe, amb una dotzena de músics i joves ballarins en escena. Va ser tota una celebració, amb pastís inclòs: una celebració alegre i trepidant, malgrat el regust inevitable del comiat, en què es van anar alternant els clàssics de la Dàmaris i les noves cançons de la Grow Up Singing Band, algunes de les quals són directament adaptacions en anglès dels primers o del seu concepte, com ara The alphabet, que converteix L’abecedari en un imponent tema funk, molt ballable, a partir de la gran veu –i el baix!– de la Laia, la guitarra de l’Adrià i els seus companys de banda. Un èxit en potència per a totes les edats.

El concert, però, va començar en àmbits més coneguts pel públic familiar del festival empordanès, amb cançons tan populars com ara Dansa, L’hora de fer música, Naturalment, la country Hem fet un hort i Fruites i verdures, cançons que reivindiquen el respecte al medi ambient i una vida en consonància amb la natura, el ball i la música, com a elements de creixement personal i de cohesió familiar. Un medley de temes de la Dàmaris i de la Grow Up van subratllar encara més la sensació de relleu i canvi d’etapa, tot i que la cantant remarca que continuarà treballant en la música des de la composició i la producció. La jove veu de Vinyet Morral va cantar amb molt d’ofici Qui sóc jo?, i després van arribar altres clàssics de la casa com ara Les vocals, Què seré quan sigui gran, Anem a la piscina!, Els mesos de l’any, la sempre divertida Els mosquits i una rockera The days of the week a càrrec de la Grow Up. La festa es va completar amb The alphabet, Mou el cos, uns Aplaudiments dedicats al públic per la seva fidelitat durant 25 anys, i Tu, aquella cançó que ens recorda que tots podem ser uns personatges singulars. Com la Dàmaris .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA