Música

societat

The Tyets, cap de cartell de les Festes del Tura d’Olot

The Tyets, el grup del moment a l’escena catalana, actuarà a Olot la primera nit de les Festes del Tura. A més de The Tyets, Gertrudis, Lildami, Ginestà, 31 FAM, Bia Ferreira, Santa Mandra i Pol Ferrés seran alguns dels concerts d’aquestes festes, que començaran el dimecres 6 de setembre i s’acabaran el diumenge 10.

Com és habitual, la cercavila pel centre d’Olot obrirà les Festes del Tura el dimecres 6 de setembre a tres quarts de sis de la tarda, quan s’obriran les portes de l’Hospici amb vuit noves figures. Seguidament, coincidint amb el 40è aniversari, el Club Hoquei Olot serà l’encarregat de pronunciar el pregó pels èxits aconseguits i la trajectòria del club a les nou de la nit des del balcó de l’Ajuntament. Posteriorment, començaran les actuacions musicals. Obrirà Ginestà, una de les formacions joves del pop català que ja ha aconseguit èxits que formen part del cançoner popular català. Llavors, arribarà el plat fort de la nit, l’actuació dels Tyets. El 2022 ja van participar a la festa major d’Olot i aquest any repeteixen com a cap de cartell.

Altres propostes musicals d’aquest any són La Otra, Riders of the Canyon i Reyko, que, amb Spinning Over You, ha superat els trenta milions de reproduccions a Spotify i són autors de cançons de bandes sonores de sèries com Toy boy i La casa de las flores. A més d’aquesta novetat, ja són 40 les entitats i els barris que participen en la cercavila. També les activitats relacionades amb la faràndula seran, un any més, protagonistes de les festes, com també ho seran el concert del Rock per Xics, Gatzara, l’espectacle d’en Pep Puigdemont i el taller de malabars. El vermut cantat de l’AOAPiX és una altra de les novetats de la programació, que inclou activitats tan esperades i concorregudes com l’encierru de Marrans, el campionat mundial de pedra, paper i tisora, la Batalla de les Flors i la Norantada.

Des d’aquest dimarts es pot consultar la programació en el web de l’Ajuntament d’Olot. A més, el programa d’actes es començarà a repartir a tots els habitatges de la ciutat. S’han editat 20.000 exemplars del programa, que té versió de butxaca i, com a imatge, el cartell creat per l’Elies Plana, amb la figura del cavallet com a protagonista del cartell de les festes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA