Patrimoni

La Fira d’Indians de Begur arriba a la 18a edició

La festivitat tindrà lloc de l’1 al 3 de setembre i se celebrarà amb música, exposicions, visites, tasts, teatre i gastronomia

La Fira d’Indians de Begur celebra la 18a edició de l’1 al 3 de setembre per descobrir l’estret vincle que uneix Begur i Cuba, amb música, exposicions, visites, tasts, teatre i gastronomia, segons manifesta l’Ajuntament a través d’un comunicat.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, fa una crida a la participació i explica que “la Fira d’Indians és un dels millors aparadors que té Begur de cara al món. Per mostrar tot el nostre potencial turístic i cultural, per a explicar les nostres arrels i la nostra història, i per a remarcar el dinamisme i l’enorme tasca del nostre teixit associatiu”.

Per la seva banda, Andreu Peñalver, regidor de Turisme i Promoció Econòmica, destaca que “en aquesta edició apostem per recuperar l’ambient indià i musical que sempre ha caracteritzat a l’esdeveniment; i volem garantir la millor experiència per a tots els veïns i veïnes de Begur i pels visitants que vulguin gaudir de la fira, i que tothom hi pugui trobar propostes adaptades als seus interessos i necessitats”.

Un Fira d’Indians amb dos espais ben diferenciats

La XVIII Fira d’Indians de Begur ens proposa, novament, dos espais ben diferenciats: un centre històric de Begur dedicat a la cultura i al passeig; i, d’altra banda, un parc de l’Arbreda amb propostes més lúdiques, festives i gastronòmiques.

Així mateix, al centre històric de Begur es prioritzarà la cultura i els veïns i visitants podran gaudir d’un ampli espai més familiar. Es podrà trobar, per exemple, el nou Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya–Begur, que s’estrena per primer cop en la Fira d’Indians.

A més, de l’1 al 3 de setembre també es podrà gaudir d’una l’exposició sobre Famílies Indianes, conferències, un mercat d’ultramar, visites guiades, tallers de tast de vins i xocolata, tallers infantils, o les tradicionals representacions del Grup de Teatre Mutis, el Grup de Teatru Es Quinze i les Cubanit@s, entre d’altres. Més enllà de tot plegat, com a gran novetat, enguany es recuperaran les barres de menjar i beguda a les terrasses dels bars i restaurants; així com els concerts musicals a la plaça Esteva i Cruañas. També hi haurà diferents zones de ball i discjòquei a les places Forgas i Pella i Forgas.

D’altra banda, el segon espai, el parc de l’Arbreda, serà una àrea més gastronòmica, lúdica i festiva amb diferents propostes musicals al llarg de tota la jornada. D’aquesta manera, durant la XVIII Fira d’Indians aquelles persones que s’hi acostin hi trobaran una zona de paradetes, ball, concerts i discjòqueis.

La gran majoria de les activitats seran gratuïtes i sense reserva prèvia. No obstant això, es recomana consultar el programa d’actes per a identificar les propostes amb aforament limitat. En aquest sentit, ja estan a la venda les entrades algunes de les activitats que es poden consultar a través del web .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència