Cultura

Les paròdies del 'Chiki Chiki' omplen el Youtube

El congrès d'ERC o la millor manera de menjar sobrassada, alguns dels reclams caricaturescos

Rodolfo Chiquilicuatre, l'actor convertit en cantant que representarà la Corporació de Radiotelevisió Espanyola (CRTVE) a la propera edició del Festival d'Eurovisió, prevista per al 24 de maig a Belgrad, té una munió de seguidors. En temps de Youtube els clons d'El baile del chiki chiki apareixen per totes bandes i les ocurrències són de tot tipus. Des d'imitacions a càrrec de famosos com la que fan junts el presentador Pablo Motos i el cantant Carlos Baute fins a paròdies com la que signa Rodolfo ChiquilicuatrERC, que fa referència a l'etapa precongressual d'ERC a El ball del Putxi Putxi.

De versions n'hi ha de tots colors, però sempre amb el comú denominador de l'humor. Així, els Guiñoles de Cuatro presenten Gaspar Llamazares i Josep-Lluís Carod-Rovira cantant El chiki chiki del voto útil, mentre que l'actualitat futbolística és revisada a El baile del friki friki. En català, a més de l'esmentat Putxi Putxi, n'hi ha de casolans, com els que signen Els Cosins i el Sr. Pons i algun de més treballat, com El Chiki Chiki mallorquí i les seves lliçons pràctiques per menjar sobrassada.

De Disney a Family Guy
El món dels dibuixos animats ha estat una font d'inspiració per emular l'eurovisiva cançó. Des d'un muntatge amb les princeses de Disney com a protagonistes fins als personatges de la sèrie Family Guy, passant pels Teletubbies i els Simpson, n'hi ha de tots colors. De fet, a Youtube hi ha un canal específic on se'n poden veure més d'un centenar, amb intèrprets tan curiosos com el Dr. Maligno i els Barrufets.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona