Altres

PROMOCIÓ DIGITAL

Cultura subvenciona projectes digitals amb més de 3 milions d’euros

S’han subvencionat 156 projectes d’art digital i videojocs arreu del territori català

El Departament de Cultura ha subvencionat aquest any el sector de la creativitat a través de quatre línies d’ajut amb 3.010.109 euros, “en el marc de la seva aposta per l’impuls dels videojocs i dels projectes culturals que fusionen l’art i la tecnologia”, segons un comunicat emès pel departament aquest matí.

D’aquestes subvencions de suport a la creativitat digital, dues son línies noves del 2023: els ajuts a als programes d’incubació de projectes en l’àmbit de la creativitat digital i els ajuts a les entitats articuladores de cultura digital. Han estat dotades amb 350.000 euros i 160.000 euros respectivament. Alguns dels projectes subvencionats son les incubadores i programes de mentoria de videojocs GameGi, Level UP o Serious Games Lab, DeviCAT, HacTE o Barcelona Music Tech Hub com a associacions professionals rellevants de la cultura digital a Catalunya.

Per segon any s’han convocat els projectes culturals que fan servir tecnologies immersives amb un milió i mig d’euros. S’ha donat suport a 86 experiències immersives de diferents tipologies (Realitat Virtual, Realitat Augmentada, Realitat Mixta, Mapatge i espais immersius) que impacten en gairebé tots els àmbits i disciplines artístiques i culturals. Alguns d’ells son: The Great Library of Tomorrow , el nou Museu Digital Casa Ametller, l’àrea del Túnel del Temps del Circ Raluy, l’obra de Playmodes Astres: mapping làser al firmament o la nova peça immersiva d’Onionlab: Debris.

I a més, de nou s’han tornat a convocar els ajuts a esdeveniments de cultura digital amb un milió d’euros de pressupost. El Departament de Cultura ha pogut impulsar 56 esdeveniments de cultura digital i videojocs d’arreu del territori. Alguns d’ells son el Mira Festival, l’OFFF Barcelona, l’IndieDevDay o l’uBeat.

Distribució territorial

Un dels altres elements a destacar dels projectes subvencionats és la seva variada distribució territorial. De fet, un 43,59% de les subvencions atorgades són per a fora de la demarcació de Barcelona. En total, s’ha donat suport a 88 projectes de Barcelona, 17 projectes de Girona, 11 de Tarragona, 10 de la Catalunya Central, 9 de les Terres de l’Ebre, 6 a Ponent, 6 a l’Alt Pirineu, 5 al Penedès i 4 en línia. “Aquesta dimensió territorial demostra la vitalitat creativa arreu del país”, afirma el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà
música

The Beating Souls, Karol Green & Sol Kwaya i Gospelians, al 4t Vidreres Gòspel Festival

vidreres
Cultura

Mor Brian McCardie, actor de sèries com ‘Line of duty’ i ‘Outlander’

castell d’aro

Private Function, The Whiffs i Weird Omen, dissabte al Desemboca

castell d’aro
GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit
CÒMIC

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona