Patrimoni

equipaments

El Museu de la Vida Rural obrirà seu a Barcelona

El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, a l’Espluga de Francolí, canvia de nom –es dirà Museu Terra– i obrirà una sala d’exposicions a Barcelona, al barri del Poblenou. L’equipament se situarà dins de la nova seu de la fundació, un edifici de tres plantes i més de 1.500 metres quadrats, des d’on es liderarà un projecte cultural i educatiu que pretén promoure el diàleg i la reflexió sobre la sostenibilitat a les ciutats a partir del patrimoni i la saviesa del món rural.

L’immoble, del 1962, és obra de l’arquitecte José M. Segarra, autor també de la Facultat d’Arquitectura de la Universitat de Barcelona. Ubicat al carrer Almogàvers 214, dins seu es faran créixer les altres línies de treball de la Fundació Carulla. D’una banda, s’oferirà un nou coworking amb vint taules de treball. Aquesta comunitat girarà entorn el programa Mutare, la metodologia pròpia desenvolupada per la fundació per resoldre reptes socials i impactar positivament des de la cultura. També s’aixoplugarà l’activitat entorn els premis de l’entitat (Premi Lluís Carulla, Premis Baldiri Reixac i Premis Francesc Candel).

L’edifici serà alhora la seu de l’Editorial Barcino, el segell de la Fundació Carulla centrat en la recuperació i la difusió dels clàssics catalans, i que al llarg d’aquest 2024 celebrarà el centenari de la seva creació amb diferents actes.

“Ens fa moltíssima il·lusió iniciar aquesta etapa amb un espai que volem que sigui la casa de tots els transformadors culturals que, com nosaltres, treballen per millorar el món des de la cultura i les arts. Volem teixir sinergies amb el talent i els actors creatius més emergents per abordar col·lectivament els reptes de futur”, ha remarcat Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla.

L’obertura de la nova seu coincideix amb el canvi de nom del Museu de la Vida Rural, que 35 anys després de la seva creació passa a anomenar-se Museu Terra. Amb una col·lecció etnològica de més de 5.000 peces, objectes i fotografies, així com un programa de mostres temporals i activitats educatives, el Museu Terra a l’Espluga de Francolí anualment rep entorn 20.000 visitants i ara vol ampliar el seu impacte obrint una sala a Barcelona.

Totes les mostres previstes a Barcelona aniran principalment dirigides a públic escolar d’entorns urbans. El programa es posarà en marxa el curs 2024/2025, però a partir d’aquest febrer ja s’hi podrà veure una petita exposició que vol ser un primer aterratge al barri del Poblenou, comissariada per Julià Guillamón i l’equip intern del museu. Estarà oberta fins al juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid