Cinema

cinema

Sofia Coppola, el primer cicle de la Filmoteca a Girona

Dilluns arrenca al Cinema Truffaut amb la projecció de la seva òpera prima ‘Las vírgenes suicidas’ i conclourà amb ‘La seducción’, per donar pas a l’estrena fora del cicle del seu nou film ‘Priscilla’

El primer cicle del 2024 de la Filmoteca de Catalunya que es programa al Cinema Truffaut de Girona ens acosta a la figura d’una de les grans realitzadores del cinema contemporani, Sofia Coppola. Precisament, el cicle coincideix amb els vint-i-cinc anys del seu debut en la direcció, amb la seva òpera prima Las vírgenes suicidas (1999), que va rodar amb només 27 anys i que la va fer entrar de manera fulgurant en l’escena internacional.

Aquesta obra, l’adaptació cinematogràfica de culte de la novel·la de Jeffrey Eugenides amb què es retrata l’asfíxia de ser noia adolescent, és la que inaugura el cicle dilluns 15 de gener amb dues sessions (18.30 i 20.30 h). Com descriu Paco Vilallonga al full de sala del Truffaut, el talent natural que va demostrar en aquest primer film li va permetre desempallegar-se ràpidament del pes i la pressió del cognom Coppola o de quedar a l’ombra del seu pare Francis. “A partir d’aquí, la seva carrera ha estat sòlida i farcida de títols memorables, sempre rodejada d’un equip còmplice, amb actors recurrents com Bill Murray, Kirsten Dunst o Elle Fanning, amb la producció del seu germà Roman Coppola i sempre amb un control del producte en la seva doble vessant de guionista i directora.

La programació continuarà el 22 de gener, amb Lost in translation (2003), l’obra que li va atorgar el prestigi i amb la qual va se premiada al millor guió original amb un Oscar. Bill Murray i Scarlett Johansson protagonitzen aquesta vibrant relació intergeneracional que emprenen dues ànimes en pena a Tòquio.

La vida de Maria Antonieta (2006) explicada a ritme de música pop alternativa es podrà veure el 29 de gener i Somewhere (2010), una mirada crítica i vitriòlica al món de Hollywood a través de la relació pare-filla, amb la que va guanyar el Lleó d’Or al Festival de Venècia, es farà el 5 de febrer. La seducción (2017), el sofisticat remake d’El seductor de Don Siegel, completarà el cicle el 12 de febrer.

Tot això per empalmar amb l’estrena ja confirmada al cinema Truffaut de la nova pel·lícula de Sofia Coppola Priscilla, l’exdona d’Elvis, protagonitzada per Cailee Spaeny i Jacob Elordi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona