Arts escèniques

festival

Arriba la tercera edició del festival Lletrescena

Lletrescena, festival dedicat al teatre i les seves connexions amb la literatura, arriba a la tercera edició. El festival, que té lloc a diferents espais de Teià, entre el 14 i el 17 de març, compta amb la col·laboració de La Perla 29, amb Oriol Broggi i Albert Reverendo com a comissaris. El lema d’aquesta edició es Escriure o reescriure per a l’escena?

La companyia La Perla 29 sovint ha portat a escena textos no escrits per al teatre, però que ha escollit per adaptar o dramatitzar, i aquesta serà la qüestió central de l’edició, a través de l’opinió d’experts i professionals de la dramatúrgia, la direcció teatral, l’escriptura i la interpretació, amb lectures dramatitzades, música i teatre fet per professionals i per amateurs de la Societat La Flor de La Palma.

A més, hi haurà itineraris teatralitzats per racons singulars del poble i es farà una trobada de conductors del projecte Llegir el teatre, amb la col·laboració de Biblioteques de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya.

Aquest any, a més, es representarà l’obra El gegant del Pi, amb què Pau Vinyals va guanyar el Premi BBVA de teatre. L’obra es podrà veure divendres 15 a les 21 h al teatre de La Palma en el marc del festival, iniciant així la gira de les cinc representacions a diferents sales del país.

Finalment, Lletrescena coincideix amb l’inici del actes de celebració de la Setmana Mundial del Teatre i, també, amb la campanya Cap butaca buida, a la qual s’hi han sumat amb l’espectacle familiar On vas, Moby Dick?, a càrrec del Centre de Titelles de Lleida, dissabte 16 a les 11.30 h, a la sala La Unió.

Alguns dels molts noms que participaran al festival són: Maria Barbal, Jordi Boixadós, Ada Castells, Marta Carnicero, Magí Camps, Magda Puyo, Clara Segura, Espartac Peran, Jordi Martínez, Carles Batlle, Carlota Subirós, Marc Artigau, Elisenda Guiu...

Podeu consultar el programa del festival a teia.cat/lletrescena

solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona