Música

CULTURA

Pineda i Santa Susanna tanquen un acord per fer un festival d’estiu a l’agost i a tocar de la platja

Substituirà l’Arts d’Estiu que l’any passat es va suspendre per manca de permisos i una denúncia per soroll feta pels veïns

Canviarà de nom, tindrà menys concerts i un horari restringit

Pineda de Mar, aquest cop de bracet amb Santa Susanna, tornarà a tenir un festival d’estiu, però no serà l’Arts d’Estiu que durant onze anys ha estat el pol d’atracció cultural del municipi. Un acord molt treballat i tancat fa poc entre l’Ajuntament, el municipi veí i la promotora musical The Project traslladarà l’escenari als terrenys de La Llàntia, en terme municipal de Pineda, però propietat de Santa Susanna i a tocar de la via del tren. La proposta que ha arribat a bon port parla d’un programa amb menys concerts dels habituals, dotze, un horari més restringit, les actuacions començarien a les 9 de la nit i el Village, amb l’espai d’oci, tancaria portes al voltant de mitjanit i un canvi de nom. La proposta inicial és que es digui Nits d’Estiu coincidint amb el nom del festival de petit format NEC (Nits d’Esriu Calella) que se celebra al Far de la població veïna. L’acord deixa de banda el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda, creador del festival Arts d’Estiu el 2011 i que fins l’any passat s’encarregava de la direcció, fet que explicaria el canvi de nom, registrat pel Centre. L’espai triat per a fer l’esdeveniment es troba fora del domini públic marítim terrestre, però és a tocar de la platja i de l’espai que fins l’any passat ocupava l’Arts d’Estiu. Es troba en el límit territorial de Pineda de Mar i a la part menys habitada de Santa Susanna. Tot i això, sí que és propera a les cases dels veïns del barri de Bellamar que van denunciar l’impacte acústic del festival a Fiscalia i al Síndic de Greuges i que va ser la base per anul·lar-lo finalment. Fonts municipals han confirmat que la presentació de l’esdeveniment es farà aquest proper dilluns i que el cartell amb els artistes es presentarà dijous a Barcelona.

Tres cites musicals

Amb l’acord per acollir el festival que substituirà l’Arts d’Estiu, Santa Susanna es convertirà aquest any en un referent d’esdeveniments musicals, curiosament també provinents de municipis veïns. Els primers dies de juliol s’hi celebrarà a la platja el Psychobilly Meeting, fins l’any passat amb seu a Pineda de Mar, i a l’octubre aterrarà l’Oktoberfest, també fins el 2023 a Calella, però en aquest cas la carpa de la Festa de la Cervesa s’ubicarà en uns terrenys a prop de la carretera N-II. Un desacord amb les dates de celebració de la festa entre els organitzadors, World2Meet, amb seu social a Santa Susanna, i l’Ajuntament de Calella ha estat el detonant de la marxa de l’Oktoberfest, però des del consistori calellenc ja es va anunciar que hi hauria Festa de la Cervesa a la ciutat el 2024 i que l’organitzaria el mateix Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona