Música

MÚSICA

Unes 4.000 persones obren l’Ítaca a la platja de Riells

Les actuacions de Triquell i Ryna DJ omplen el concert inaugural del festival

Un cavall de Troia de gran format, de fusta i dinàmic, construït pel col·lectiu la Llata, s’ha habilitat com escenari

Unes 4.000 persones han assistit la nit passada al concert inaugural, anomenat La Santa Gresca, de la dotzena edició del festival de música Ítaca, que ha estrenat un enorme cavall de Troia, habilitat en un escenari mòbil. Es tracta d’una escultura de gran format creada pel col·lectiu La Llata, format pels artistes empordanesos Martí Batlle, Esteve Subirah i Joan Vinyes, construïda sobre rodes en què s’ha habilitat un escenari, el desplaçament del qual fa que els concerts siguin més dinàmics, segons assenyalen els organitzadors en un comunicat. En el cas de l’Escala, el concert va tenir lloc a la platja de Riells, on el cavall - escenari va recórrer l’arenal entre els espectadors. “Igual que la icònica figura que va servir a Ulisses per introduir-se d’amagat a Troia, la versió empordanesa del cavall de Troia està concebuda com un espai escènic on hi passaran coses, una icona que transportarà cultura i festa i que s’ha construït sobre rodes perquè sigui mòbil, amb la intenció de dinamitzar esdeveniments”, expliquen des de l’organització.

Actuació suspesa

El festival va començar amb l’actuació de Triquell, el qual ja va participar en l’edició de l’any passat. A l’inici del concert, aquest escenari mòbil ha traslladat Triquell entre el públic fins a l’escenari principal, des d’on ha repassat el seu disc debut Entre fluids i l’EP que acaba de publicar Fomo. Triquell va engrescar al públic amb la seva proposta musical contundent, que es mou entre el pop, el rock i la música urbana.

La Santa Gresca va continuar amb una de les DJ del moment: Ryna DJ. Quan la punxadiscos figuerenca estava encetant una de les seves eclèctiques i ballables sessions, la pluja va fer acte de presència a l’Escala. Va ser llavors quan es va haver d’aturar l’actuació de Ryna DJ i suspendre el concert de Les Que Faltaband.

La programació del festival Ítaca, que s’allargarà fins al 7 de juliol amb 18 concerts a sis municipis de l’Empordà, presenta en aquesta edició artistes majoritàriament femenines, ja que totes dues terceres parts són dones.

.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona