Música

música

El Musicant de Campllong s’avança al juny, amb Els Amics de les Arts, Elena Gadel i Joan Isaac

L’obrirà el 26 de juny la guitarrista clàssica d’origen rus Ekaterina Záytseva i l’endemà hi actuaran els valencians Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Xiomara Abello

El Musicant de Campllong, el Festival de Música del País, celebrarà aquest estiu la seva 21a edició amb diversos canvis: una imatge gràfica renovada, el nou espai gastronòmic Village & MusicanTast, una aposta inèdita per les arts plàstiques –començant aquest any per la fotografia–, el que és més important, unes nova dates dins del calendari de festivals estiuencs. Presentat aquest matí per l’alcalde de Campllong, Lluís Freixas; el director del festival, Albert Bosch, i el músic i gestor cultural Antoni Mas, el 21è Musicant tindrà lloc l’última setmana de juny, en comptes de concentrar la seva activitat a final d’agost, com fins ara.

El Musicant s’obrirà el dimecres 26 de juny amb un concert a l’església de la guitarrista clàssica d’origen rusEkaterina Záytseva, amb un programa centrat en composicions d’autors catalans. El dijous 27 el festival continuarà amb l’actuació de dos destacats músics valencians de generacions diferents, Pep Gimeno Botifarra i Xiomara Abello, amb una combinació de cançons d’arrel tradicional i altres d’autoria pròpia. Aquest concert tindrà lloc, com la resta dels programats, a la plaça Catalunya.

Els Amics de les Arts actuaran a Campllong el divendres 28 de juny, dins la gira de presentació del seu últim disc, Les paraules que triem no dir. El dissabte 29, la cantant Elena Gadel hi presentarà el seu darrer treball discogràfic, l’EP La dona que em vesteix. Finalment, el diumenge 30 de juny el cantautor Joan Isaac tancarà la 21a edició del Musicant amb 50 anys de cançons i 70 anys de vida.

Organitzat per l’Ajuntament de Campllong amb la complicitat d’una junta directiva integrada per persones vinculades al món cultural, polític i econòmic de la comarca, el festival arriba a la 21ª edició amb “el mateix compromís dels seus orígens”- Això comporta “potenciar la programació d’obres de compositors catalans de totes les èpoques; recuperar partitures inèdites o poc conegudes; presentar una nova plataforma als intèrprets musicals de les comarques gironines, i dotar a la comarca d’un nou projecte associatiu i cultural”.

Pel que fa al nou Village & MusicanTast, es tracta d’un espai exclusiu on degustar una sel·lecció gastronòmica de tasts inspirats en el nou concepte d’imatge del Musicant 2024: una iniciativa gastronòmica nascuda amb la complicitat de Xicu de Toro del Restaurant Local Social de Campllong.

Musicant 2024 és un punt d’inflexió després de dues dècades de concerts, i de la mà de bonart cultural i del dissenyador Pere Álvaro, es presenta amb una imatge visual i gràfica renovada, inspirada en un marc conceptual on el moviment fluctuant de les notes musicals s’han transformat en síl·labes que prenen vida en un logotip per a les edicions futures. Al mateix temps es mostra una imatge cromàtica i contemporània del cargol, símbol patrimonial del paisatge de Campllong, i dels principis harmònics i rítmics de les estructures àuries del planeta, també presents en els valors musicals del Musicant.

L’art pren protagonisme en el Musicant 2024, i de cares a les pròximes edicions, gràcies també a bonart cultural. El fotògraf Yurian Quintanas és l’artista escollit per plasmar el Musicant 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona
circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses