Cinema

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

Meg Ryan, estrella de les comèdies romàntiques de finals del segle passat, no ha estat mai una habitual dels festivals de cinema. Tampoc queden a prop els seus grans èxits, com Quan Harry va trobar Sally, Alguna cosa per recordar o Tens un e-mail. La seva presència, aquest diumenge, il·luminarà el BCN Film Fest, que arrenca avui amb una producció catalana potent, Casa en flames, i amb un bon grapat de reconeguts intèrprets i directors catalans, espanyols i internacionals. A més de Meg Ryan, durant els nou dies que durarà la vuitena edició del també conegut com Festival Internacional de Cinema de Barcelona - Sant Jordi, hi desfilaran el director nord-americà Richard Linklater, l’actor i realitzador francès Vincent Pérez, els també cineastes francesos Éric Toledano i Olivier Nakache, els intèrprets Emma Vilarasau, David Verdaguer...

Els cinemes Verdi de Barcelona tornaran a ser l’epicentre d’aquest certamen, que té les adaptacions literàries, el cinema històric i les biografies com a eixos principals de la programació. El BCN Film Fest s’allunya de la majoria de festivals: es fa en una gran ciutat, no aposta exclusivament pel cinema d’autor o de gènere, i molts dels títols ja tenen distribució. Però en vuit anys ha trobat el seu espai i ha portat a Barcelona, oblidada per les gires promocionals de les estrelles, actors i cineastes de la talla de Johnny Depp, Isabelle Huppert, Oliver Stone, Richard Gere...

També ha apostat amb decisió pel talent del país, estatal i europeu. L’obra del retorn de Dani de la Orden al cinema en català, Casa en flames, inaugura avui el certamen. El cineasta vindrà acompanyat de les actrius Clara Segura, Emma Vilarasau i Maria Rodríguez Soto. El director Richard Linklater rebrà el premi d’honor del BCN Film Fest, el proper 26 d’abril, durant la cerimònia de cloenda, on presentarà el seu nou film, Hit man. Meg Ryan vindrà aquest diumenge per presentar Lo que sucede después, una història d’amor escrita, dirigida i protagonitzada per ella mateixa al costat de David Duchovny. Ryan torna després de vuit anys allunyada del cinema amb el seu segon projecte com a directora.

Una de les primeres estrelles a arribar serà Vincent Perez, l’intèrpret de Christian de Neuvillette a la mítica versió de Cyrano de Bergerac del 1990, amb Gérard Depardieu al capdavant. Perez ha dirigit i protagonitza un altre film d’època, Asunto de honor, ambientat al París del 1887. Aquest diumenge, compartint protagonisme amb Meg Ryan, el festival acollirà Éric Toledano i Olivier Nakache, directors d’Intocable. Presentaran la seva nova comèdia, Un año difícil.

La llista de talent català, estatal i europeu que assistirà al certamen és llarga i diversa. Ibai Abad presentarà Escanyapobres, adaptació en clau de western del clàssic de Narcís Oller, acompanyat dels protagonistes Mireia Vilapuig, Laura Conejero i Quim Àvila. La casa, notable novel·la gràfica de Paco Roca adaptada al cinema per Àlex Montoya, serà presentada pels dos creadors, juntament amb els actors David Verdaguer i Lorena López

Laura Jou presentarà el seu segon llargmetratge, Caída libre, acompanyada de les actrius Belén Rueda i Irene Escolar, i de J.A. Bayona, que en aquest cas fa de productor. Kike Maíllo (Eva) arriba amb el seu nou film sota el braç, Disco, Ibiza, Locomía, i li fan costat els actors Jaime Lorente, Albert Baró i Eva Llorach. Pau Teixidor presenta Alumbramiento, basada en fets reals (el robatori de nadons durant el franquisme), amb un grapat de joves actrius.

Pel que fa al talent europeu, l’actor suec Mikael Persbrandt presentarà Hammarskjöld. Lucha por la paz; la italiana Paola Cortellesi porta al festival el seu gran èxit Siempre nos quedará mañana, i la directora de Kosova Luàna Bajrami (Retrat d’una dona en flames) presentarà Phantom Youth.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Brian McCardie, actor de sèries com ‘Line of duty’ i ‘Outlander’

castell d’aro

Private Function, The Whiffs i Weird Omen, dissabte al Desemboca

castell d’aro
GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit
CÒMIC

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres