Música

música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

La Fira del Disc i Cultura del Rock’n’Roll de Sant Gregori celebrarà la seva 7a edició el 5 de maig a La Pineda, amb el pregó de Big Mama Montse i el debut de la banda Nostaldisc Legends

Nostaldisc, la Fira del Disc i Cultura del Rock’n’Roll de Sant Gregori, celebrarà la seva 7a edició el diumenge 5 de maig a l’Espai La Pineda i una competició retro que evocarà temps i tradicions passades als melòmans de l’era predigital: el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb boli Bic, que tindrà lloc a les 11 del matí a l’exterior del recinte. A dins de l'edifici de La Pineda hi haurà les dotze parades de discos de vinil i l’escenari principal de la fira. Nostaldisc està organitzada per LE²X amb el suport de l’Ajuntament de Sant Gregori i una cinquantena de petits col·laboradors i patrocinadors de proximitat. Nostaldisc obrirà les seves portes de les 10 del matí a les 8 del vespre, amb entrada lliure i gratuïta a totes seves activitats. També inclourà la programació familiar Nostalkids, amb els tallers de Meraki.440 (Pinta la teva careta, entre altres) i el Mag Gepis (11 h).

Des de les 11 del matí, també s’hi viurà l’Art en moviment de l’artista d’origen angolès Antognoni Brunhoso, un happening pictòric col·lectiu enmig de la fira. A les 12h tindrà lloc el pregó de Nostaldisc, que anirà a càrrec de Big Mama Montse per tota una vida dedicada a la música i el blues.

Tot seguit, s’estrenarà en directe la Nostaldisc Legends, una banda formada per músics vinculats a la fira: Judit Ripoll a les veu, Sebastià Titi Saurina i Enric Angelats a les guitarres, Jesús Fly Moll al baix, Jordi Prat a les tecles, Gabi Duch a la bateria i Charli Pons a la percussió. A les 13:30 hi farà el seu debut amb aquest nom Lluís Figueras & The Demons, la banda coneguda fins ara com Blanquito Zurdito, que està formada per Bikentios Chávez a la bateria, Jordi Ruiz al baix, Miquel Brugués als teclats i Lluís Figueras a la guitarra i la veu principal.

A les 17h tindran lloc a La Pineda l’actuació d’Ojos Pardos, la formació de rock-indie-pop integrada per Ander Pardo (veu i guitarra), Alf Salinas (guitarra), Joe Driffield (guitarra), Pau Saguer (baix) i Sergi Hornos (bateria). A partir de les 18.30h tancarà la fira el grup Hot Drinks, format per Patrícia Pérez a la veu, Carles Cruz al baix, Eduard Vidal a la guitarra, Gerard Parés a la bateria i Marc Parés als teclats, amb les seves versions de clàssics del rock.

L’Espai Autor, la zona dedicada al marxandatge i els discos que posen a la venda els mateixos músics, enguany comptarà amb 10 propostes: Los Berlingo, Sue Gere, Tona Gafarot (Anxovetes), Sergi Caròs ‘Ed Tulipa’, Ismael Berengena (Rock per Xics), Eduard Canimas, RGB, Oriol Cardona, Jordi Comerma i Mamut. Durant tot el dia es podrà visitar l’exposició de l’artista de Santa Coloma de Farners Gemma Negre, Vinyle Femmes, una sèrie d’il·lustracions de dones de diferents edats i cultures.

La setena edició de Nostaldisc s’ha presentat avui al restaurant Mimolet de Girona, al carrer del Pou Rodó, amb la presència dels membres de LE²X Jordi Turon, Enric Angelats i David Julià, i una petita actuació del grup Ojos Pardos. Com a activitat prèvia a la fira, aquest dissabte, 27 d’abril, s’ha programat a l’Ateneu 24 de Juny de Girona el vermut-diàleg Els meus vinils, a les 12 del migdia, en què Glòria Vila, Titi Saurina i Fly Moll parlaran dels discos de la seva vida. El cartell de la 7a edició de Nostaldisc ha estat obra de Jep Vilaplana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant