Còmic

comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

La 42 edició de Comic Barcelona arrencarà divendres vinent (i fins diumenge) a Fira de Barcelona Montjuïc amb un intent d’eixamplar les connexions del còmic amb altres expressions culturals i creatives amb què pot compartir sinergia. A les seccions creades últimament com són Comic Fantasy, dedicada al rol, els joc de tauler, cartes col·leccionable i miniatures; Comic Vision, sobre la relació de la historieta amb el món de l’audiovisual; se li suma enguany Zona Utopia, una secció que explorarà els íntims contactes de la historieta amb els universos imaginats, molts dels quals d’origen literari, que representen una societat que ha avançat cap el somni positiu de la humanitat. Per a Meritxell Puig, directora general de Ficomic, entitat que organitza el saló, aquesta nova incorporació respon “a un projecte d’esdeveniment amb la màxima connexió cultural, però sempre amb el còmic com a eix vertebrador i cercant les seves complicitats amb altres mitjans i entitats”. En aquest sentit aquest any es referma la col·laboració amb el Festival de Cinema de Sitges amb una marató de cinema més enllà de la programació habitual en què es podran veure títols com l’estrena de La casa basada en l’obra de Paco Roca. Una altra estrena serà la producció espanyola Invasión, amb dibuixos de Carlos Giménez.

Per el director de continguts de Comic Barcelona, Borja Crespo, “la gran quantitat d’actes que presentem fa impossible arribar a tot, però creiem que cal fer-ho així, una oferta que pugui abastar els gustos de tots els aficionats”. I apunta cap la importància que les activitats estiguin orientades en el seu conjunt a “augmentar el gust per la lectura de còmics”. I una de les franges d’edat que els preocupa més per fomentar la lectura són els nens. En aquest sentit, Comic Kids, l’espai dedicat als infants contarà amb la presència de Bluey, una de les sèries i personatges de gran actualitat, i del gran heroi de la literatura infantil Gerónimo Stilton, un dels cent convidats del saló. Aquesta gran quantitat d’autors inclou tots els que han estat invitats per l’organització, els que ho han estat per les editorials o els que assisteixen en sessions de signatures. Entre els clàssics internacionals hi trobem Beto Hernández, Liberatore, Posy Simmonds o Sana Takeda, entre molts altres. De procedència estatal: Carla Berrocal, Fermín Solis, Juan Díaz Canales, Juanjo Guarnido i el mateix Paco Roca, que presentarà el seu film.

En l’apartat d’exposicions: Tribut a Mad Max: Apocalipsis Dibuixada; Blacksad: Work in Progress i també la d’homenatge a Francisco Ibáñez, en què es podrà veure les aportacions dels seus seguidors, la dels professionals, companys de professió, i un conjunt d’obres originals amb treballs poc coneguts del gran mestre de l’humor. També se li dedicarà una mostra a Trini Tinturé, amb el títol d’Encantadora de vinyetes.

L’oferta es complementa amb diversos tallers de còmic, que com cada any tindran la complicitat de l’Escola Joso, i un ampli repertori de xerrades i taules rodones. L’entrada és de 10 euros i fins als 6 anys els menors no hauran de pagar. A més de la promoció familiar, aquest any s’incorpora la tarifa reduïda per menors de 7 a 12. Les entrades es podran adquirir a la taquilla, i a la web de Ficomic , on es troba tota la informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona
memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona
Música

La Iaia torna amb quatre concerts i edita tres cançons inèdites

BANYOLES