Patrimoni

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

La Universitat de Girona (UdG) i l’Ajuntament de Portbou signen un conveni de col·laboració, pel qual la institució empordanesa esdevé patrona de la Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili de la UdG. El 16 de maig, el rector de la UdG, Joaquim Salvi; l’alcalde de Portbou, Gael Rodríguez i el director de la Càtedra, Maxi Fuentes, han signat el conveni de col·laboració al Claustre de Sant Domènec al Campus Barri Vell.

A través d’aquest conveni -d’una durada de quatre anys, prorrogables a quatre anys més- l’Ajuntament de Portbou es converteix en patró de la Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili i, com a tal, contribuirà al finançament de les despeses de funcionament de la Càtedra que té l’objectiu de proporcionar un espai pel treball acadèmic i cultural en la memòria tant de la figura de Walter Benjamin com de les condicions històriques de les dictadures, de l’exili i de la guerra en els quals es despleguen la vida i obra de Benjamin.

L’Ajuntament de Portbou, que ja havia estat anteriorment patró de la Càtedra Walter Benjamin, torna a col·laborar pel manteniment de la memòria històrica i democràtica. Maxi Fuentes i Gael Rodríguez han celebrat la nova col·laboració entre les entitats. “Tornem a ser patrons de la Càtedra i és una cosa que ens fa especial il·lusió. Tornem amb un compromís amb la memòria democràtica reformat; per un costat amb la creació de la regidoria de Memòria Democràtica i, d’altra banda, amb l’adhesió a la Càtedra, refermant el compromís de Portbou amb la memòria democràtica i amb la justícia”, ha declarat l’alcalde de Portbou.

El rector de la UdG, Joaquim Salvi, ha recordat que la Universitat de Girona, com a institució de servei públic, té un deure amb la societat i té l’obligació de donar a resposta a les necessitats que es produeixen en el territori com és el cas de Portbou i la seva memòria històrica. Salvi apunta que “la Universitat de Girona, no és només la universitat de la ciutat de Girona, sinó que és la universitat de totes les viles i pobles d’una vegueria” i “es dona resposta a la necessitat que té una un ajuntament per divulgar tot el que va passar durant tota una etapa de la història”. Així mateix, ha remarcat que estudiar i visibilitzar aquesta temàtica serveixi com a “referent per a les noves generacions i no es torni a repetir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSIC

L’encanteri ‘pop’ de Lana del Rey triomfa al Primavera Sound

BARCELONA
COMUNICACIÓ

El lleidatà Lluís s’imposa per sorpresa en la final del concurs ‘Eufòria’

BARCELONA
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga

L’Escola de Teatre La Diana estrena ‘Un Dios salvaje’ a El Canal

Salt