Cultura

La Setmana del Llibre en Català tornarà a Barcelona i coincidirà amb la Diada

L'edició de l'any que ve se celebrarà al parc de la Ciutadella

La pròxima edició de la Setmana del Llibre en Català se celebrarà el setembre de 2010 al parc de la Ciutadella de Barcelona, coincidint per primera vegada amb la Diada Nacional de Catalunya, segons informa la comissió organitzadora. Després d'una edició a Sant Cugat del Vallès, que no va ser ben rebuda pel Gremi de Llibreters, que es va desmarcar de la organització, la propera edició torna a la capital catalana, i es mou de dates cap a la setmana del 10 al 19 de setembre. A més de la venda de llibres de fons i novetats editorials, es reforçaran les activitats perquè siguin una gran festa del llibre.

Després d'una reunió per decidir la millor manera de continuar impulsant aquesta festa del llibre, el reelegit president de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català, Albert Pèlach, explica que "s'ha trobat una fórmula de consens que engresca tothom, especialment per la vinculació de la festa nacional amb el llibre i la cultura catalanes".

La seu central de la Setmana del Llibre en Català tornarà a Barcelona i serà al Parc de la Ciutadella, eix central de les celebracions de la Diada a Barcelona. Pèlach creu que "la coincidència amb la Diada pot ser un factor dinamitzador de la Setmana i podria afavorir la seva extensió a tot el territori, de la mà de llibreters i entitats locals".

Després que l'última edició se celebrés a Sant Cugat del Vallès per la manca d'un acord amb l'Ajuntament de Barcelona per ubicar-la a la ciutat comtal, el president ressalta que "aquesta nova edició tindrà en compte especialment la presència a Sant Cugat, ciutat que ens ha acollit enguany amb entusiasme i amb qui tenim un deute".

Els llibreters, que es van desmarcar a última hora en l'anterior edició per discrepàncies amb l'emplaçament, tindran una presència més activa que en e les edicions anteriors, segons els organitzadors, ja que, a més d'atendre la llibreria de fons, disposaran de parades pròpies en què els ciutadans podran adquirir les novetats editorials.

No canvia la voluntat de convertir aquesta setmana en una gran festa del llibre en català, amb un extens programa d'activitats, que incorporarà produccions pròpies i altres expressions artístiques, com ja es va fer a Sant Cugat, on la programació paral·lela va suposar un "salt qualitatiu" per a la comissió organitzadora.

Tots aquests canvis han estat fruit de les converses de les darreres setmanes entre els gremis i associacions presents a la comissió organitzadora, l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, el Gremi d'Editors de Catalunya, el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya i les esmentades administracions col·laboradores.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona