Cultura

Arrenca el Correllengua al País Valencià

La 15è edició s'inicia a Gandia i està dedicada a Enric Valor

Més d'un centenar i mig de municipis valencians acolliran actes d'aquesta manifestació de promoció de la llengua catalana

El 15è Correllengua arrenca aquest divendres a Gandia (Safor) amb una cercavila i un sopar popular que iniciarà l'itinerari de la Flama de la Llengua arreu del País Valencià. L'edició d'enguany té un significat especial perquè coincideix amb el desè aniversari de la mort de l'escriptor Enric Valor i perquè fa quinze anys que la Flama de la Llengua recorre anualment el País Valencià. Al llarg de dos mesos, 152 municipis valencians rebran la visita del Correllengua amb 418 centres d'ensenyament que acullen 120.000 alumnes, informa a través d'una nota de premsa Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Itinerari de la Flama

El Correllengua 2010 comença el seu recorregut aquest divendres, a Gandia on, a més de la ja tradicional cercavila pels carrers de la ciutat, hi haurà un multitudinari sopar popular i un concert.

A les comarques del nord, la Flama arriba el 28 de setembre a Torreblanca i la Vall d'Alba, i passa per Almassora, Benicàssim, Nules, la Vilavella, Castelló de la Plana, el Grau de Castelló, Vinaròs, les Coves, la Salzadella, Sant Mateu, Vila-real, Vilafranca, Atzeneta, Borriana, Benicarló, Alcalà de Xivert, Borriol, Cabanes, Vilafamés, Fondeguilla, Artana, Onda, l'Alcorà, Sant Joan de Moro.

Al Camp de Morvedre i del Túria, la Flama arriba l'1 d'octubre a Llíria, i finalitza el seu recorregut el 23 d'octubre a Sagunt i a Quart de les Valls. A València, cal destacar que la Flama arribarà a la Universitat el 6 d'octubre, i al Centre de Cultura Contemporània, i el dia 8 a Benimaclet, per la implicació de diferents entitats. Alhora, farà recorregut per les Riberes, passant per Alzira, Riola, Algemesí o Sueca.

A les comarques centrals, la Flama arriba el 27 de setembre a Ontinyent, on es presenta el Gegant del Rei Jaume I i el Cabet Joan Fuster, i es passejarà per la Vall d'Albaida fins el 8 d'octubre. A l'Alcoià-Comtat, la Flama arriba el 4 d'octubre a Alfafara, Agres, Beniarrés, Gaianes i finalitza el seu recorregut el 9 d'octubre a Tibi.

La ruta del sud comença el 28 de setembre a Xixona i acaba el 9 d'octubre amb una gran festa al Campello. De les comarques dels Vinalopons cal destacar el Correllengua de Crevillent, amb una Volta a peu pel valencià en la qual s'implicaran els clubs d'atletisme i altres associacions locals, i també el Correllengua d'Elx, amb un acte al Gran Teatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen