Cultura

Toc. cobla

de

Mèrits propis

Deixem enrere un dels caps de setmana més esperats de la temporada amb un aplec de tardor al parc de la Guineueta de Barcelona amb el regust més enriquidorament tradicional complementat amb un colofó visionari en forma de concert que ha provocat la nova visita de la Simfònica de Cobla i Corda al Palau de la Música Catalana. Una cita amb un poder de convocatòria que va provocar una davallada de l'activitat regular a la resta del país, tot i que l'agenda oferia encara perles com el concert de veu, tenora i orgue que va tenir lloc ahir a la tarda a Granollers. Tot plegat com a preàmbul d'una nova edició de la CoCo de Banyoles del cap de setmana entrant.

De cara als mitjans, el sector ofereix molts mèrits. La permeabilitat creativa de la cobla en provoca sovint, i en la sardana el mèrit rau en el manteniment de l'esperit, tot i que el capteniment per la conservació de la forma que impregna el sardanisme pot acabar resultant un fre. L'evolució d'una societat ansiosa de novetats no dóna gaire cabuda a la reiteració que implica la tradició. Això és la constatació d'un fet que no marquen els mitjans i que es pot aplicar a tots els camps. No hi ha dubte que la col·laboració dels mitjans pot ser un revulsiu. De mèrits se n'ofereixen, però falta presentar-los amb la cura adient per fer-los realment atractius. Si el sector exigeix la implicació mediàtica, té moltes coses a favor per aconseguir-la, però sempre per mèrits propis; mai per comparació amb altres sectors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona