cultura

arenys de mar

Un estudi obre el camí per convertir el cementiri en un museu a l'aire lliure

La Diputació recomana fer-hi un inventari i crear un centre d'interpretació com a reclam turístic del recinte, que està declarat bé d'interès nacional

L'oficina del patrimoni cultural de la Diputació de Barcelona va entregar fa unes setmanes a l'Ajuntament d'Arenys de Mar l'estudi que ha fet sobre el potencial del seu cementiri. L'informe confirma que aquest recinte té un altíssim interès patrimonial i turístic ja que reuneix una sèrie de valors històrics, socioeconòmics, literaris, biogràfics, artístics i paisatgístics. De fet, el cementiri ja està declarat com un bé cultural d'interès nacional, on s'inclouen els edificis i espais més rellevants del patrimoni cultural català.

L'estudi marca un conjunt d'estratègies i pautes a seguir per convertir l'espai en un museu visitable a l'aire lliure. Així, una de les primeres actuacions és començar a inventariar tot el que hi ha, no només el patrimoni escultòric sinó també altres aspectes que s'hi amaguen, com ara els escriptors i prohoms que hi ha enterrats. Es proposa fer un centre d'interpretació del cementiri a la part més elevada, on estan situats els panteons. Aquest punt d'informació per als visitants dins el recinte permetria incorporar les noves tecnologies per disposar d'àudioguies i projectar audiovisuals als visitants abans d'iniciar el recorregut. L'alcalde d'Arenys de Mar, Ramon Vinyes (PSC), entén que aquest és un dels potencials turístics més importants que té el municipi, al costat del port, i que s'ha de poder explotar.

L'edició d'una guia del cementiri és una de les actuacions que suggereix l'informe, així com la senyalització de diferents itineraris dins el recinte. Segons va explicar l'alcalde, arran del treball de la Diputació s'està preparant un plànol perquè els visitants puguin fer el recorregut pel seu compte i visitar els monuments i indrets més característics del cementiri.

LA FRASE

El recinte reuneix una sèrie de valors històrics, socioeconòmics, literaris, biogràfics, artístics i paisatgístics

Escultura restaurada i xarxa europea

El 2010 ha estat un bon any per al cementiri de Sinera, immortalitzat per l'obra de Salvador Espriu. Es va restaurar una de les escultures de Josep Llimona i es va trametre l'adhesió a la xarxa de cementiris significatius d'Europa, l'ASCE, que ha de permetre donar-se a conèixer i treballar conjuntament aquells que tenen trets característics que els fan únics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA