cultura

RAÜL TRABAL

REGIDOR DE JOVENTUT DE SANT POL DE MAR

“El Giramaresme ha de sumar tota la comarca”

Va ser, amb el suport i l'ajuda dels tècnics, qui va plantar la llavor del que acabaria sent el concurs de música jove Giramaresme i reclama la paternitat de la iniciativa per al municipi de Sant Pol. Creu que la criatura ja pot començar a caminar soleta, però reclama la implicació dels municipis participants perquè es pugui fer gran sense problemes.

Quatre anys de Giramaresme, però cinc d'inici del projecte.

Cert. Se'ns ha fet gran i hem aconseguit implicar pràcticament tot l'Alt Maresme en una proposta amb cara i ulls adreçada a un col·lectiu de difícil resposta. Ara, allò que seria veritablement un èxit seria sumar a la resta de la comarca.

Mirem enrere. D'on i per què va sorgir la idea?

Tan fàcil com que vam veure que a Sant Pol hi havia un moviment important de grups de música jove i vam creure que era interessant donar-los una empenta per començar a promocionar-los. Vam posar en marxa un concurs de maquetes com a reclam i va tenir una rebuda certament interessant.

Aviat, però, es va veure que el projecte podia superar els límits municipals.

En el mateix moment en què vam veure que hi havia grups que buscaven qualsevol excusa per vincular-se a Sant Pol i poder participar en el concurs. Tots tenien amics o coneguts! Primer vam buscar la complicitat amb les poblacions més properes i amb les quals teníem altres col·laboracions com van ser Calella i Pineda. El 2008 va néixer oficialment el concurs de grups musicals.

I d'aquí...

...aprofitant una trobada entre regidors de Joventut en el Consell Comarcal que va acabar amb un dinar vaig posar la proposta sobre la taula. Vaig aconseguir ensarronar Tordera, Malgrat i Palafolls i a cada edició posterior s'hi han afegit més municipis.

Creu que el Giramaresme ha trencat la norma que diu que les polítiques de Joventut sovint no interessen al col·lectiu al qual van adreçades?

No ha estat fàcil. Gens fàcil. L'any 2003 quan vaig entrar de regidor només hi havia un poble, Alella, on funcionaven les estratègies adreçades als joves. Va ser el meu model i crec que amb el temps Sant Pol s'ha convertit també en un model a seguir en accions adreçades als joves a l'Alt Maresme.

Hi ha predisposició per dur el concurs més enllà de Mataró?

Hi és, perquè els problemes inicials de gestionar més d'un poble s'han resolt amb una magnífica col·laboració dels tècnics de l'àrea. Per tant, si l'estructura ja està feta i funciona amb 11 municipis, també ho pot fer amb 30.

Tem que els canvis que hi haurà a les eleccions poden fer perillar el projecte?

No ho crec, perquè el concurs ja té uns anys de recorregut i funciona molt bé. A banda que per a la majoria de poblacions no representa una feinada extraordinària. Confio en el bon criteri dels nous regidors, perquè una altra decisió seria un gran error.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.