El Musicant més variat inclou una sarsuela neoclàssica i la fusió de música popular i jazz

Actuaran Exaudi Nos, Folkincats i Port Bo i Els Montgrins

Albert Bosch, director artístic del Musicant, explicava ahir que l'edició d'aquest any manté els signes d'identitat del cicle, respecte la preservació del repertori de música antiga i popular catalana. Obrirà el Musicant la formació Exaudi Nos, dirigida per Joan Grimalt, que interpretarà música per a les vespres de Sant Jordi al Palau de la Generalitat (segle XVII), composta per Joan Pau Pujol.

El grup d'havaneres Port Bo i la cobla Els Montgrins presentaran l'espectacle Acoblats, en què a les tres veus del grup de Calella de Palafrugell –Alfons Carreras, Ireneu Ferrer i Carles Casanovas– no les acompanyaran la música de les guitarres, sinó la de la cobla Els Montgrins, i tot sota la direcció d'Antoni Mas. El programa que interpretaran conté des de les havaneres més conegudes del repertori català, fins a d'altres de recent composició, com ara Busca'm a l'Empordà, considerada entre les millors cançons catalanes d'aquest any.

La fusió de la cançó popular catalana i el jazz l'hi posen Folkincats, un grup format l'any 2007 per quatre virtuosos dels seus respectius instruments (violí, saxòfon, guitarra i contrabaix), que ja ha editat un primer disc i que proposa una relectura de caçons i balls populars catalans amb arranjaments propers al jazz manouche, el blues i la música clàssica.

Tancarà el cicle la versió concert de la sarsuela neoclàssica Cançó d'amor i de guerra, una sarsuela en dos actes amb música de Rafael Martínez Valls i text de Lluís Capdevila i Víctor Mora, interpretada per Metropolitana de la Sarsuela, una formació barcelonina dirigida per Joan Casas.

La reserva o venda d'entrades es farà per telèfon, al 972 46 15 04 (10.00 h-14.00 h); a través del correu electrònic [email protected] o a taquilla una hora abans del concert.


PROGRAMACIÓ

Dimarts, 25 d'agost
Exaudi Nos (església, 21.30 h)
Dimecres, 26 d'agost
Port Bo / Els Montgrins (plaça de Catalunya, 21.30 h)
Dijous, 27 d'agost
Folkincats (església, 21.30 h)
Divendres, 28 d'agost
Cançó d'amor i de guerra (plaça de Catalunya, 21.30 h)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda