cultura

CULTURA

Cervera estrena el Festival de Pasqua en diferents escenaris

Cervera, una ciutat amb gran tradició musical, fa enguany un pas endavant per promocionar la música clàssica i posar un peu ben ferm en el calendari de festivals catalans. El primer Festival de Pasqua comença dijous vinent i s'allargarà fins a diumenge. “A qui li agradi la música clàssica, disposarà de concerts, tallers, conferències i altres actes paral·lels tota la Setmana Santa”, ha remcat l'alcalde, Joan Valldaura. El consistori ha apostat per fer-ho durant aquestes vacances, perquè els visitants puguin gaudir dels paisatges d'una de les millors èpoques per visitar la Segarra i per evitar la competència amb la resta de festivals catalans, a l'estiu.

El concert inaugural serà a càrrec de l'Orquestra de Cambra de Cervera, la Julià Carbonell de les Terres de Lleida i el pianista Douglas Riva que, sota la direcció de Xavier Puig, interpretaran Granados, Cervelló i Rodríguez-Picó al Paranimf de la Universitat. La jornada acabarà al Pub Noctàmbul que, com altres nits del festival, oferirà música clàssica.

L'endemà el plat fort és el Quartet Casals i Alba Ventura, amb peces d'Albéniz, Beethoven i Granados. Dissabte, Granados -el protagonista d'enguany- tornarà a ser revisat pel pianista Albert Guinovart. El diumenge és el dia del cant, amb la Coral de Cervera i el Cor Madrigal.

En paral·lel, hi ha una mostra de videoclàssics, taules rodones sobre el patrimoni musical català i el moment de la clàssica al nostre país, i tallers, com el de Quim Altés de sonoritats amb bols de quars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

L’Energia de Palafrugell reuneix el passat, el present i el futur de la cobla

palafrugell

Una programació interdisciplinar per a la Nit d’Estiu de La Fundació ”la Caixa”

GIRONA
DANSA

El Mercat de les Flors reforça vincles enmig de les reformes

BARCELONA
Estrenes de cinema

Zombis amb zeta de zen

Barcelona
comunicació

El Punt Avui proposa un estiu farcit d’entrevistes i festivals

girona
Michel Franco
Director de cinema

“La manca de substància s’intenta tapar amb diners”

Barcelona
MOSTRA

L’Ideal estrenarà l’exposició ‘Jules Verne 200’ al setembre amb tecnologia d’última generació

Barcelona
cultura

Mariscal presenta el seu càntir “ondulat” per l’Argilà d’Argentona

Argentona
Literatura

‘Callahan’ Ruiz es treu la màscara a ‘Insània’ per a narrar pors i traumes que el turmenten

Girona