cultura

El Villar acull la primera festa intercultural

Tallers per als infants, cuina per als més majors, exposició d'art a diferents indrets del poble i una fira de productes artesans, ha centrat l'atenció de la vila

Organitzat per Ecologistes en Acció, l'associació cultural Poupées du PLastic i el col·lectiu “Ójala”, han estat els responsables del cap de setmana intercultural d'aquesta localitat de la comarca dels serrans, que ha oferit diversos tallers per als més joves, un concert de música rock amb grups de la comarca i una mostra d'art disseminada per diversos indrets de la vila.

La valoració d'aquesta activitat desenvolupada, ha estat ben diversa, però hi ha coincidència en la necessitat de tornar a realitzar-la durant l'any vinent, degut a l'interés que ha suscitat aquesta, entre els artistes participants i la població en general.

Fins i tot la Unió Musical ha participat d'aquesta activitat intercultural, mitjançant un concert en el què s'han interpretat obres d'estrena per la banda i fins i tot una estrena mundial d'una obra del mestre director Eduard Nogueroles.

Però si hi ha alguna cosa a ressenyar, ha estat la Ruta de l'Art que ha tingut lloc en diversos domicilis significatius del poble, on els propietaris han obert la porta de sa casa, perquè diversos artistes de la comarca penjaren i mostraren la seu producció plàstica.

Molt dens

E.C.

Si alguna cosa s'ha de dir d'aquesta proposta cultural viscuda durant el cap de setmana a Villar, és que hi havia massa llocs on acudir en tan breu espai de temps i moltes han estat les energies que s'han hagut d'invertir per part d eles associacions i grups organitzadors.

Vista l'experiència, han hagut persones que proposen que la Fira Intercultural s'hi celebre en un futur pròxim en dates al voltant de Sant Joan. El concert de rock, ja va bé durant qualsevol temps d'estiu, però la idea de l'art a les cases, s'ha de traslladar a dates de festa o a moments en que s'hi puga concitar major interés popular.

Fos com fos, la idea resulta força interessant, més encara quan aquesta mena de propostes, resulten difícils de coordinar en aquesta comarca històricament oblidada pels circuïts habituals de l'art.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA