cultura

Montserrat viu la XXXI Setmana de Música de Cambra

Divuit professionals de diverses cordes oferiran el bo i millor de la música de cambra que s'interpreta arreu del món des de la plaça de l'Església del poble

Immersa en el quart any de crisi econòmica, la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat, torna a oferir el bo i millor dela música de petit format que s'hi programa arreu del món.

És aquesta, una aposta clara del seu director Vicent Campos, que amb el suport de l'Ajuntament de la vila i de diversos col·laboradors entre els que s'hi troba el Ministeri de Cultura, la Generalitat Valenciana, la Diputació i l'Institut Valencià de la Música, al costat de diverses institucions bancàries i cases comercials, la fan possible.

En aquesta ocasió, entre el 25 i el 31 de juliol, a partir de les 23 hores, passaran pel cadafal ubicat a la plaça de l'Església els diversos solistes i professionals que han d'omplir la nit del piano, la del cant, la del metall, la de la trompeta, el violí i la corda.

Dilluns 25 de juliol, concert de piano a càrrec de Frank Wasser, intèrpret nascut a Trier, Alemanya. Professor de piano i música de cambra a un institut d'educació secundària. Fundador de l'Institut de la Música de Cottbus i director del New Berlin Trio.

Dimarts 26 de juliol, nit del cant amb Jacquelyn Wagner, (directora de l'Òpera Alemanya de Berlín i intèrpret lírica als millors escenaris del món) i Elena Nogaeva., ( pianista russa graduada al Conservatori Tchaikovsky afincada a Alemanya des de 1992).

Dimecres 27 de juliol, nit del vent mettal amb Spanish Brass Luur Metalls un projecte musical eclèctic innovador que ha arribat a fer gires arreu del món i disposa de més d'una dotzena d'enregistraments discogràfics. Paral·lelament als concerts, organitzen festivals internacionals dedicats als instruments de metall.

Dijous 28 de juliol, la nit de la trompeta, amb Manu Mellaerts (nascut a Leuven, Bèlgica. És director artístic i membre de Belgian Brass), Rubén Simeó (nascut l'any 1992, des dels 8 anys obté grans premis als millors concursos nacionals i internacionals), Vicent Campos (catedràtic de trompeta i director del Conservatori Superior de Música de Castelló), Vicent Campos Blasco (grau superior de trompeta barroca, col·labora amb l'Orquestra de València i el Grup Instrumental de València) i Emin Guven Yaslican (nascut a Ankara, director d'orquestra titular de l'Orquestra Simfònica d'Avellino i de l'Orquestra Simfonivca de l'estat de Çukurova a Turquia).

Dissabte 30 de juliol, nit del violí, amb Tianwa Yang (jove violinista xinesa que treballa amb destacats artistes de música barroca) i Juan Carlos Cornelles (professor al Conservatori Superior Salvador Segui de Castelló d ela Plana i al Conservatori Superior del Lliceu de Barcelona).

Diumenge 31 de juliol, nit de la corda, amb Francis Duroy (natural de Paris, professor de violí al Conservatori de Lyon), Vélitchka Yotcheva (violoncel·lista, professora de clases magistrals a Bulgària, Canadà Nord-amèrica) i el pianista Patrice Laré (professor d'interpretació, solista de gran prestigi internacional).

Pobra sensibilitat

A.B.

A mesura que la setmana de la música de cambra de Montserrat ha anat endinsant-se en temps de crisi, s'ha observat com el govern valencià ha coixejat de sensibilitat cap a l'esforç que fan els pobles que, com aquest, malden per mantenir una proposta cultural de tan alt nivell. Mai un conseller o consellera del govern valencià, ha estat entre el públic assistent a la setmana i, els pocs directors generals que s'han acostat, encara continuen assistint, després d'haver fet el primer tast i encara que no es troben en exercici de les seues responsabilitats.

La Setmana de la Música de Cambra de Montserrat és possible gràcies a l'esforç, el treball i la insistència de Vicent Campos, que encara ara, continua fent el que feia el seu mestre referent Salvador Seguí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.