cultura

Frédéric Mitterrand a l'Abadia de Sant Miquel de Cuixà

El ministre de la cultura francès assistirà a un concert dels Festival “Pablo” Casals i signarà una convenció de l'estat, la regió i el departament amb aquest prestigiós festival de música de cambra

Bourquin vol aprofitar l'ocasió interpel·lar el ministre pel desinterès de l'Estat pel Museu Memorial del Camp de Ribesaltes

El ministre de cultura del govern francès, Frédéric Mitterrand, visita dimarts 26 de juliol l'abadia de Sant Miquel de Cuixà, situada al terme municipal de Codalet vora de Prada del Conflent.

L'arribada a l'abadia està prevista a les set del vespre. Començarà amb una visita de l'abadia, on serà rebut per la comunitat dels monjos catalans a la sala capitular. Acabada la visita tindrà lloc la signatura de la convenció plurianual 2011/2013 amb el Festival “Pablo” Casals. La convenció serà signada també pel president del Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló Christian Bourquin i la presidenta del departament dels Pirineus Orientals Hermeline Malherbe. En aquesta ocasió, Bourquin ha anunciat que vol demanar explicacions al ministre sobre “la manca de finançament de l'Estat per al projecte de Museu Memorial del Camp de Ribesaltes”. Aquest Memorial-Museu ha d'estar situat a l'antic camp de concentració de Ribesaltes, gestionat pel Consell General, però de moment el projecte està aturat per manca de finançament estatal, que hauria de cobrir el 40 per cent del pressupost.

La visita del ministre a Cuixà s'acabarà amb l'assistència del concert de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra, amb el pianista Jean-Philippe Collard dirigits per Gerard Claret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen