cultura

Concert a l'alba a dalt del Canigó

Aquest diumenge matí a les 6h15 de la matinada, al xalet-refugi dels Cortalets a 2100 m d'altitud, va tenir lloc un concert excepcional en el marc del festival «Pablo» Casals de Prada de Conflent.

Un quintet de música de cambra sota la direcció del director del festival i clarinetista Michel Lethiec va interpretar una serenata de Mozart, unes obres de Haydn, Shchedrin i Maratka i un divertiment composat amb mescles de temes de música popular i folklòrica. Michel Lethiel va també interpretar sol al clarinet el Cant dels Ocells amb variacions personals sobre el tema de Pau Casals.

El concert va culminar al cap d'una vintena de minuts quan el sol es va aixecar sobre el Mediterrani, just a darrera dels músics i a davant de més d'un centenar de persones present als Cortalets. La major part d'entre ells havien pujat el dia abans, a peu o amb cotxes, i havien acampat en els voltants del xalet. El concert, inicialment previst a les 5h22, va ser retardat d'una hora per coïncidir amb la sortida del sol.

El quintet de vents Haydn era compost, a més de Michel Lethiec, de Félix Renggli (flauta), Jean-Louis Capezzali (oboè), Lomic Lamouroux (baixó) i André Cazalet (corneta).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.