cultura

La Banda de Villar rep una bona acollida al Palau

Aquesta guardonada formació ha tornat a mostrar l'alt nivell de qualitat musical del que encara ara és capaç de fer

L'activitat s'emmarca dins de la Tardor Musical d'enguany

Amb un pati de butaques completament ple i l'habilitació del les zones dels costats d'aquesta sala senyera de la música valenciana, la Banda Simfònica Unió Musical Santa Cecília de Villar, ha mostrar en la matiné del dijous 8 de desembre, l'alt nivell musical que sustenta.

Amb un programa configurat per tres grans obres, el seu mestre director, Eduard Nogueroles Bermúdez, ha sabut treure del vora un centenar de músics que han format amb aquesta ocasió, el bo i millor del que hi havia escrit a les partitures de Ferrer Ferran, el propi Nogueroles i el neollorquí Alfred Reed.

Així doncs, la banda Simfònica Unió Musical Santa Cecília de Villar, interpretat a la perfecció la Batalla de Chiclana, un poema simfònic composat per Ferrer Ferran, la suite Beni-Hamez del seu mestre director i la Tercera Simfonia d'Alfreed Reed, amb un mestratge extraordinari, en opinió dels entesos.

Aquesta activitat s'emmarca dins de la programació prevista per a la Tardor Musical que aquesta societat programa cada any i que ara, té continuïtat amb un concert del grup de Jazz i el Concert de Nadal que cada any prepara la formació juvenil. D'aquesta manera es tanquen les més de 12 activitats programades des d'octubre a Nadal.

Eduard Nogueroles

Nascut a Meliana, ha realitzat estudis superiors de tuba, direcció i composició, en els millors centres musicals del conjunt de l'Estat i a la Universitat estatal d'Arizona i el Conservatori Nacional de Perpinyà.

Ha estat director de les bandes de música de Sant Miquel de Moya, Vilafamés, Aldaia i ara de la societat musical que l'acull com a mestre. També ha dirigit el Grup de Metalls del Conservatori Superior de Música de Vigo, la Banda de Tubes d'aquesta mateixa localitat, de l'Emsemble de Tubes d'Oporto i del Grup de Metalls del Conservatori Professional de Castelló.

En l'actualitat compagina la docència, composició i direcció, amb el seu paper com a solista del Grup Instrumental de València i el Grup de Tubes del Conservatori Professional de València i, és director titular de la Unió Musical Santa Cecília de Villar des de setembre de 2009.

El poble amb la seua banda

Pere Rossell

Des de primera hora del matí, aquesta localitat situada al bell mig de la comarca dels Serrans, s' ha despertat per acompanyar la seua banda de música al Palau de la Música de la capital del Túria. Feia fresqueta, però els amants i simpatitzants d'aquesta societat que aglutina el millor de la joventut villarense, no li han fet cara de pomes agres i han pujat a l'autobús preparat per al desplaçament. No els ha dolgut penyora i han “baixat” a la capital, amb eixa il·lusió que dóna saber-se protagonistes dins d'un recinte que representa el millor de la cultura musical valenciana.

La banda no els ha defraudat i, el saber fer de músics i director, ha estat a l'alçada de les expectatives. No sempre es té l'oportunitat d'escoltar la música que es fa a casa, dins d'un recinte condicionat per a la bona música. Precisament d'això és del que es parlava a alguns cercles d'afeccionats; a la comarca no hi ha cap infraestructura capaç d'acollir la bona música que fan les formacions musicals dels Serrans. Sempre han passat de llarg els programes de construcció d'auditoris i gràcies que la Banda de Villar, disposa d'uns locals d'assaig que li fan d'auditori i que acullen l'afecció local i comarcal en algunes ocasions.

Mai no és tard per poder reprendre el camí oblidat i encara ara, la localitat de Villar pot gaudir d'un bon auditori a poc que El Patronato torne a revertir a mans dels seus propietaris, gent del poble que el va haver de construir en l'època més negra de la dictadura franquista, per deixar-lo a mans de l'església local que, ara mateix, ni el manté ni l'interessa. Es tracta d'una vella reivindicació que fins ara l'arquebisbat no mai ha estat sensible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol