cultura

El col·legi Sant Cruz de Mislata celebra el Dia Internacional dels museus

L'alumnat de diversos nivells educatius ha participat plenament d ela jornada

Els professors de les àrees de Socials i Informàtica del Col·legi Santa Cruz de Mislata, juntament amb els seus alumnes i l'estreta col·laboració de la direcció i personal del Museu d'Història de València, han preparat tres conferències en power point per a celebrar el “Dia Internacional dels Museus”, fita que es commemora tots els 18 de maig arreu del món.

No és la primera vegada que l'escola participa en les activitats dutes a terme en una jornada tan assenyalada com aquesta, com la del ja llunyà 2006 celebrada en la plaça de la Mare de Déu de València.

En aquesta ocasió, amb la presència de la direcció del col·legi i de les autoritats en matèria cultural de l'Ajuntament de València, l'alumnat de 1r d'ESO (Mireia, Álex i Eugenio, coordinats per Carmen Aguilar) ha parlat de la romanització de Valentia, del teatre clàssic i de la figureta de bronze del `Mim´ que es presentava en primicia; a més de la importància dels museus. Els alumnes de 2n d'ESO (Ainhoa, C. Mata i Christian, coordinats per Jose C. Roig) han tractat de la impremta de Gutenberg, de la seua incidència en la València dels segles XV i XVI, dels nous mitjans d'impressió i, en segon lloc, de la importància dels museus en el futur. Mentre que l'alumnat de 4t d'ESO (Benjamín i José Vicente, coordinats per Paco Faus i Albert Ferrer) ha parlat de les noves tecnologies aplicades als museus. Finalment, un muntatge amb imatges i música ha homenatjat la labor callada i insubstituïble dels museus en la societat, així com la seua feblesa en cas de conflictes bèl·lics.

L'acte ha finalitzat amb les paraules d'agraïment dels directors del MhV, Javier Martí, i del Col·legi Santa Cruz, Ferran Barber, així com de l'entrega d'un obsequi commemoratiu per part de l'Ajuntament de València a l'escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.