cultura

La pel·lícula ‘Holy Motors', la gran guanyadora a Sitges

La cinta de Léos Carax s'endú els guardons de millor director i millor pel·lícula

‘Chained', de Jennifer Lynch, és premi especial del jurat i el premi al millor actor és per a Vincent d'Onofrio

El film francoalemany Holy Motors, del director Léos Carax, ha estat el gran guanyador del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges i ha obtingut els premis a la millor pel·lícula, la millor direcció, el premi José Luis Guarner de la crítica i el Méliès d'Argent al millor film europeu. Holy Motors narra la història del senyor Oscar (Denis Lavant), un home que es desplaça en una luxosa limusina blanca per diversos llocs de París i a cada parada interpreta personatges tan diferents entre ells com un traficant d'armes, un pare de família o un assassí a sou.

Kilye Minogue i Eva Mendes participen en aquesta pel·lícula que reflexiona sobre la condició d'actor i trenca barreres entre el real i l'irreal i que està previst que arribi a les sales espanyoles el pròxim dia 16 de novembre.

El francès Léox Carax s'ha emportat el Premi al Millor Director amb un llargmetratge que torna a la vida cinematogràfica l'autor de Els amants de Pont-Neuf, després del daltabaix de Pola X.

“És molt valent per part del jurat premiar aquest film arriscat, però és necessari en aquests temps. Em preocupa que el cinema s'estigui tornant conservador”, ha dit aquest dissabteel director del Festival, Ángel Sala.

El realitzador Nacho Cerdà, membre del jurat, ha afegit que Holy Motors és una pel·lícula “trencadora” que “ens ha entrat per la via emocional i no per la intel·lectual, com alguns pensen”. El festival també ha volgut destacar la qualitat de Chained, de Jennifer Lynch, filla del famós cineasta David Lynch, que ha rebut el premi especial del jurat.

L'actor protagonista d'aquest llargmetratge, Vicent D'Onofrio, ha aconseguit el premi al millor actor pel seu paper en aquesta pel·lícula inquietant, que narra la història d'un assassí en sèrie i el nen que es cria al seu costat.

També el premi a la millor interpretació femenina ha recaigut en Alice Lowe per Sightseers, una pel·lícula “que no és exactament de gènere”, segons la membre del jurat Judith Colell, però que ha estat “la sorpresa del festival” i compta amb “un gran treball d'interpretació” de Lowe. Aquesta comèdia negra, que narra la història d'una tímida jove que coneix un home i inicia un macabre viatge, també s'ha emportat el premi al Millor Guió.

El jurat de la secció oficial a competició ha premiat The Viral Factor pels seus efectes especials i Headshot per la seva fotografia.

El gran premi del públic ha recaigut en Robot & Franck, de Jake Schreier i el jurat de la crítica ha destacat Barberian Sound Studio amb una Menció Especial.

Entre els molts premis que s'atorguen en el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges també cal destacar el premi Citizen Kane al millor director novell que ha obtingut el fill de David Cronenberg, Brandon Cronenberg, per Antiviral.

El director del Festival ha assenyalat que aquest any la recaptació en taquilla del certamen ha augmentat un 3% i que ha aconseguit atreure públic en els dies laborables.

També s'ha congratulat que el Festival “segueixi buscant l'entesa i la integració a través de la cultura” i que els espectadors “segueixin gaudint davant la pantalla gran”, en aquests temps de crisi econòmica i crisi cultural.

En aquest sentit ha volgut destacar la secció del festival dedicada al públic infantil, que intenta ensenyar als nens “a gaudir del cinema en pantalla gran, en col·lectivitat i amb debat posterior” i fugir “de l'alienació de la pantalla individual, de la pirateria i de les còpies en males condicions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.