cultura

Deu universitaris d'Osona creen un cicle de conferències a Calldetenes

Són el grup C3: Ciència, cultura i coneixement i des del setembre cada membre s'encarrega de fer una ponència

Calldetenes compta, des del setembre de l'any passat, amb un cicle quinzenal de conferències organitzat pel grup C3: Ciència, cultura i coneixement.

L'ha creat una colla de deu universitaris de diverses localitats d'Osona i diversos àmbits d'estudi, des de la medicina fins a la biologia, la física i les ciències polítiques.

L'objectiu: aprendre nous coneixements i acostar el món acadèmic a la societat.

És necessari fer de vincle entre el món universitari i la societat”, explica Ferran Sayol, un biòleg que està estudiant un màster d'Ecologia Terrestre i que forma part del grup C3. “Creiem que és una obligació que la gent que té la oportunitat de tenir contacte amb el món acadèmic i està generant coneixement ho divulgui a la societat, que és qui en últim terme està pagant aquests funcionaris i investigadors”, afegeix.

Segons Sayol, un altre dels objectius del cicle de conferències, que té lloc al vestíbul de l'Ajuntament de Calldetenes i va a càrrec en major part dels estudiants membres del C3, és “sortir sabent alguna cosa més que quan havíem entrat”.

“Quan cadascun de nosaltres ha fet una conferència ha après a parlar en públic i afrontar preguntes que et poden fer els assistents”, diu Marc Illa, estudiant de Medicina i també membre del C3.

Perspectives

Al seu torn, Sergi Bordallo, estudiant de Ciències Polítiques, ho troba una experiència enriquidora “perquè t'aporta diverses perspectives que no tenies, una visió interdisciplinària, i havent estudiat una carrera només obtens una visió molt concreta”.

Amb la creació d'aquest cicle de conferències, els joves del C3 han cobert una oferta que faltava a Calldetenes. “La cultura sempre serà deficitària i sempre falta”, opina Illa. “En aquest poble mai s'ha fet una cosa així, tret d'iniciatives com la setmana de la ciència. Faltava un punt de referència de cultura i divulgació de manera contínua”.

Les conferències del cicle C3 s'allargaran fins el 22 de juny. N'hi ha sobre física, el funcionament d'internet, les sortides laborals al segle XXI i la compatibilitat entre religió i ciència. Aquest últim tema s'ha programat com a debat, un nou format del cicle que es va estrenar a l'abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA