opinió

Homenatge a Goytisolo al Mas Carandell de Reus

Tota ciutat, en el seu creixement, genera espais amb significació. Reus sempre s'ha vist amb el dogal de la via del tren, que l'encercla. Ara, la zona nord s'urbanitza de manera progressiva, i un d'aquests centres de referència és el barri Gaudí. I amb el barri, el Mas Carandell, que hi és a tocar i amb una proximitat física i afectiva alhora. Per això crec que és important fer conèixer a tothom valors de tipus cultural i fins i tot espiritual que enriqueixin el lloc i hi aportin valor.

El Mas Carandell té vinculació amb l'escriptor José Agustín Goytisolo (Barcelona, 1928-1999), un dels poetes més importants de la seva generació que pels seus lligams familiars –la seva esposa, Asunción, és una Carandell– sovintejava aquest mas. A més, des de l'amistat generosa dels propietaris, el mas esdevingué lloc de trobada i estada d'artistes i escriptors de primer nivell.

Divendres, 31 de juliol, a les 10 de la nit tindrà lloc un homenatge a José Agustín Goytisolo amb motiu del desè aniversari de la seva mort. Un acte despullat però emotiu, sense cap més ornament que la paraula i la veu de José Agustín Goytisolo (ambdues coses ens deixen, els poetes autèntics). Hi intervindran Ramón García Mateos, poeta i professor, que amb l'escriptora Carme Riera ha editat recentment l'obra completa del poeta, i els rapsodes Helena Tarragó i Salvador Forès (bons representants de la forta tradició de saber recitar poemes de què gaudim a Reus).

Aquest recital poètic forma part d'un seguit d'actes emmarcats en L'Estiu als Masos, propiciat per l'àrea de Participació i Ciutadania de l'Ajuntament i que neix de la conclusió d'un procés participatiu sobre les festes de barri. Un procés que l'abril passat va determinar que seria interessant obrir i fer atractives a tota la ciutadania les activitats festives generades als barris de la ciutat. Així, doncs, només resta dir que l'associació de veïns del barri Gaudí ens convida, a tots els ciutadans de Reus, a gaudir d'una vetllada agradable d'emoció estètica als jardins del Mas Carandell. I tot gràcies a la paraula generosa i elevada d'un gran poeta com José Agustín Goytisolo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.