cultura

‘Soul' conscienciat

El grup gironí The Pepper Pots enllesteix el seu cinquè disc, ‘We must fight', produït per Binky Griptite en la part vocal, amb un ‘soul' més profund i lluitador

“No m'agrada la paraula ‘revival' perquè aquesta música no ha mort mai”, diu Binky Griptite

A principi dels anys setanta, quan el somni hippy ja havia estat bombardejat amb napalm, Marvin Gaye va deixar de ser el seductor oficial de Motown per gravar un dels discos més importants de la història de la música, What's going on, retrat precís i crític d'una època convulsa. Ara, més de quaranta anys després, el grup gironí The Pepper Pots segueix el mateix camí amb el seu cinquè àlbum en vuit anys, We must fight (Hem de lluitar), que la banda està enllestint aquests dies al Black Pepper Studios de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany), amb el músic nord-americà Binky Griptite com a productor de les veus. “Abans fèiem un soul més Motown i sixtie, i ara hem passat a un so més propi dels anys setanta, influenciat pel deep soul, menys alegre i amb missatges de lluita i consciència social, perquè actualment hi ha moltes coses que et fan emprenyar”, diuen els músics des d'aquest estudi cent per cent analògic que comparteix sostre amb els estudis Ground.

Binky Griptite, guitarrista de Sharon Jones & The Dap-Kings, director musical de les últimes gires de The Impressions i col·laborador d'Amy Winehouse –la seva guitarra sona a Black to black–, és un dels noms referencials del soul del tercer mil·lenni i ja s'havia encarregat de la producció del tercer disc de The Pepper Pots, Now! (2009), en aquell cas dirigint tota la gravació. Now! va ser el disc que va marcar l'inici de l'etapa més soul de The Pepper Pots, després d'uns orígens més propers a la música jamaicana. Després van consolidar un so clarament hereu dels grups vocals femenins de Motown i altres factories pop dels seixanta, amb l'àlbum Train to your lover (2011) i un epé titulat Time and place (2012), produït per Eli Paperboy Reed.

Ara, The Pepper Pots es reinventa un cop més. Al capdavant ja no té tres veus femenines, sinó dues, Adriana Prunell i Aya Sima, la qual cosa comportarà també modificacions en el seu concepte estètic i coreogràfic en directe. Binky Griptite, que ha ajudat durant els últims deu dies les dues cantants a assolir l'accent i l'entonació ideals per al soul de la vella escola, destaca el bon treball que està portant a terme The Pepper Pots i l'alt nivell de les seves cançons. Griptite no en vol sentir ni parlar, de revival: “No pot haver-hi un revival del soul, perquè per això hauria d'haver mort. Per la gent que ens agrada la bona música, el soul és etern.” El disc, que Double Back editarà també en vinil, inclourà dotze cançons i tindrà la durada d'un elapé, per tant inferior als 40 minuts. Està previst que surti entre l'octubre i el novembre. El 14 de desembre el presentaran a l'Auditori de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.