cultura

música

Crònica

Unió galàctica

Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver, tres músics de generacions diferents, però amb un univers molt semblant. Tres cantants amb grans influències entre ells i que dijous es van unir en un concert únic que va donar el tret de sortida al Mercat de Música Viva de Vic.

La nit de dijous estava dedicada a homenatjar els antics directors artístics del Mercat, coincidint amb el 25è aniversari de la cita. Així doncs, cada un dels 6 directors que hi han passat fins avui va ser l'encarregat de programar un concert per la nit inaugural. El més destacat era invent de Ramon Muntaner, que va dirigir el Mercat del 1993 al 1995, i portava per títol Cançó galàctica, intercomarcal i d'ultramar.

El concert va començar sense un dels tres grans protagonistes. “En Sisa fa tard, és que l'hora galàctica és diferent de la de la resta dels mortals”, bromejava Quimi Portet. Així doncs, el vigatà i Joan Miquel Oliver van començar acompanyats només per la banda, amb Antonio Fidel al baix i Xarli Oliver a la bateria. Va ser a la tercera cançó, Coristes i numismàtics, quan Sisa va aparèixer entre grans aplaudiments.

A partir de llavors, cançons de tots tres s'anirien alternant. No hi van faltar temes com Hansel i Gretel, un dels més destacats de la carrera en solitari d'Oliver; El fill del mestre, de Sisa, i Sunny day, de Portet, que va despertar enormes rialles. Fins i tot Joan Miquel Oliver va presentar la seva darrera creació: Petit homenet de muntanya. Abans dels bisos va haver-hi temps per a una cançó que Quimi Portet no va dubtar a reconèixer que “està inspirada en el mestre Sisa”: La Rambla.

El concert s'acabava i Boletaires feia vibrar el públic abans de les tres darreres cançons, una de cada artista, interpretades en solitari. Joan Miquel Oliver oferia Final feliç i deixava pas a Sisa, amb una celebrada Aquest any follarem com folls, i Portet tancava la vetllada amb La música dels astres. Dempeus, el públic acomiadava amb una immensa ovació un concert irrepetible, que va donar el tret de sortida a la 25a edició del Mercat de Música Viva, aquest cap de setmana a Vic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona