Teatre

LA. INAUGURACIÓ

JORDI CAMPS I LINnELL

La cuina com a primer tast

Joan Ollé convida a l'escenari cuiners i actors per oferir l'espectacle inaugural, ‘Degustació'

Fa vint-i-dos anys va néixer Temporada Alta i el seu primer espectacle va ser Degustació, del Talleret de Salt. El seu director, Quim Masó, va recórrer a tota una sèrie de cuiners aleshores puixants, entre ells els germans Roca, per assessorar-se per cuinar aquell espectacle inaugural que tant va entusiasmar gent com Carme Ruscalleda (la qual va portar-lo al seu restaurant de Sant Pol de Mar per oferir-lo als comensals tot acompanyant el seu menú degustació). Dues dècades després, amb una Girona reconeguda com a capital mundial de la cuina i com a factoria teatral de referència, què millor que oferir una nova versió d'aquell espectacle per tal de fusionar dos dels pilars de la cultura gironina i catalana en general com són la gastronomia i el teatre.

El resultat és Degustació, de l'edat de pedra al Celler de Can Roca, una proposta singular dirigida per Joan Ollé i que portarà a escena grans cuiners i altres personalitats, com els germans Joan, Josep i Jordi Roca, Carme Ruscalleda, Jaume Subirós, Josep Maria Fonalleres; i actors, com Montserrat Carulla, Àlex Casanovas, Eduard Farelo, Rosa Novell, Lluís Marco, Dafnis Balduz, Cristina Cervià, Eva Basteiro-Bertolí, Dani Espasa, i la col·laboració especial de Divinas. Junts, a l'escenari se servirà un menú amb tres actes clàssics, a través del qual les paraules d'un reguitzell de savis i literats amenitzaran la funció, des de Leonardo da Vinci a Comadira, passant evidentment per Josep Pla, Pablo Neruda i Manuel Vázquez Montalbán. “Aconseguirem que els espectadors envegin a tots aquells qui pugin a l'escenari”, assegura Joan Ollé, que ha avançat que a l'espectacle no s'hi cuinarà però sí s'hi menjarà. El director català també remarca que la voluntat de Degustació no és tant d'homenatge –que evidentment hi és implícit– sinó més aviat de “celebració” a les arrels de la ciutat. I sentencia que “la voluntat és que per una sola nit el verb es faci carn (o peix, però no ni carn ni peix) i viceversa. I un rotet al final”.

L'espectacle inaugural de la 22a edició de Temporada Alta tindrà lloc el 3 d'octubre, donant el tret de sortida al centenar de funcions programades per animar aquesta tardor.

Kacu Mensi l'espectacle!
Associació de Kacu Mensi
L'Associació de Professionals del Teatre Infantil i Familiar Kacu Mensi munta una jornada festiva gratuïta al Tibidabo per encetar la temporada.
Lloc i dia: Tibidabo (cota 500), de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.