Incorporació de nous excavadors al Bany de la Reina de Calp

Enguany sols hi haurà un torn d'estudiants que es perllongarà fins al 14 d'agost

Els joves participants en l'edició del 2009 del Camp Internacional de Treball d'Arqueologia, organitzat per l'Institut de la Joventut i l'Ajuntament de Calp, han estat rebuts oficialment per l'alcalde de la vila, Joaquim Tur, dins d'una cerimònia protocol·lària al saló d'actes de la Casa de la Cultura. Un acte que ha estat marcat per la cordialitat i l'espontaneïtat. De fet, fins i tot una de les joves participants en aquest cap internacional, obsequià els assistents amb una interpretació al piano d'un fragment de Beethoven. Una acció que va estar acollida de bon grat, fins el punt que l'alcalde oferí a la jove a formar part dilluns 10 d'agost, del grup de persones que oferiran la seua interpretació amb motiu dels concerts de sant Llorenç.

La colla de joves que s'ha integrat ara al Camp Internacional d'Arqueologia, està format per una vintena d'estudiants entre 18 i 26 anys d'edat, vinguts de diversos punts d'Europa, amb la qual cosa, s'aconsegueix un doble objectiu: tirar endavant amb els treballs arqueològics de la descoberta romana dels Banys de la Reina, i la convivència cultural i lingüística del propi grup.

Anna Roda, directora del camp de treball, recordà a les persones participants, que fou l'any 1997 quan es van iniciar aquesta mena de campaments de participació voluntària. L'arqueòloga, accentuà la riquesa del jaciment i la interacció existent sempre amb els voluntaris, marcada pel seu esforç i interés.

En aquesta edició continuaran els treballs realitzats en campanyes anteriors al voltant de la basílica paleocristiana, a fi de localitzar l'altar i la seua capçalera. Es tracta de descobrir la interacció i seqüència cultural del jaciment en la seua fase d'ocupació més tardana i que abraça fins als segles XV i XVI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona