cultura

música

Tres músics de Ja T'ho Diré creen el grup Smoumolnö

La nova formació s'estrena avui en format elèctric amb un concert a La Pineda de Sant Gregori, després d'algunes actuacions acústiques

També inclou el guitarrista Jepi Castilla (Cap de Trons)

Tres components del grup menorquí Ja T'ho Diré, Sebastià Titi Saurina, Jesús Fly Moll i Carles Pons, han creat un altre grup, anomenat Smoumolnö, que aquesta nit farà el seu debut en format elèctric, en un concert que tindrà lloc a La Pineda de Sant Gregori (22 h, 8 euros en la venda anticipada, 10 a la taquilla, gratis per als nens). El grup es completa amb la guitarra solista de Jepi Castilla, exmembre del grup Cap de Trons, que com la resta d'implicats a Smoumolnö està vinculat des de fa anys a Sant Gregori i la vall de Llémena.

Tot va començar ara fa un any, quan Saurina va gravar vuit cançons pròpies i les va difondre a Spotify amb el títol genèric Diminutes. Quan va decidir tocar aquestes cançons en format acústic en la inauguració d'una exposició a Sant Gregori de la seva dona, l'artista Mercè Soler, va trucar al vell amic Fly perquè l'acompanyés amb el baix –tots dos ja tocaven junts als 15 anys– i també en Jepi amb la guitarra. Aquell dia, en Carles era entre el públic i la pregunta va sorgir de seguida: per què no estava tocant amb els seus companys? I així va néixer Smoumolnö, un grup en què tots han canviat, poc o molt, el seu rol: Saurina és ara el cantant solista –a més del guitarrista rítmic–; Pons salta de les percussions a la bateria, que també toca amb Els Cremats, i Fly aporta alguna composició que també canta.

Smoumolnö es presenta amb un repertori de 15 temes propis inèdits i una versió de Lucha de gigantes, de Nacha Pop. “Tenim molta il·lusió i ganes de tocar les cançons noves, sense cap intenció de cercar l'èxit, però sí que les volem gravar en un futur no gaire llunyà”, diuen els músics, que agraeixen el suport de Mercè Soler, Olga Frago, Pilar de la Peña, Charo Aznal i les seves famílies, i també de Joan Duch, promotor de La Pineda.

LA FRASE

Smoumolnö pot semblar el nom d'una població nòrdica, però en realitat és el que dius quan puges a una barca de pesca
SMOUMOLNÖ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat