Maquetes i histogrames al Villar

Milers de figures en miniatura omplen la sala d'actes de la Mancomunitat de la Serrania

L'Associació de miniatures històriques «Falcata» d'aquesta localitat dels Serrans, torna als locals de la Mancomunitat de Municipis de la Serrania del carrer de Les Creus, amb una bona mostra del treball que realitza al llarg de l'any.

Es tracta de la setena edició de Modelisme realitzada pel professorat d'aquest taller amb la participació dels alumnes més avantatjats.

Una vegada més, s'hi presenten diversos histogrames amb situacions bèl·liques, de la vida comuna i de dates assenyalades desenvolupades al llar de la història més pròxima, però també d'aquelles que es relaten als llibres.

Així, des de les guerres Púniques fins la darrera Guerra Civil espanyola, passant per escenes quotidianes i per situacions conegudes, s'hi mostra un bon grapat de miniatures històriques que han estat treballades al llarg del curs que ara es clou.

D'aquesta manera, Falcata posa davant de la opinió pública de la comarca dels Serrans, el treball desenvolupat per l'alumnat de totes les edats que habitualment concorren a les seues sessions, coordinades per Cèsar Mínguez Hernández cada setmana. Es tracta d'un treball minuciós i de detall que ha sabut inculcar l'alumnat que hi participa.

La mostra restarà oberta fins diumenge 16 d'agost i s'espera una afluència important de visitants, hagut compte que es tracta de la setena ocasió que aquesta mena de treballs s'ofereixen al públic en general. A la Sala d'Actes de la Mancomunitat es poden trobar centenars de figuretes en miniatura pintades a ma i ubicades en el seu propi entorn històric, costumista o social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES