cultura

Un món que no es resigna

El DocsBarcelona projectarà més de 40 documentals del dia 26 fins a l'1 de juny

“Ens ha sortit una programació de gent activa, que no es desanima, que se'n surt de qualsevol situació”, explica Joan González, director del DocsBarcelona, el Festival Internacional de Films Documentals, que celebrarà una nova edició entre el 26 de maig i l'1 de juny. La programació del festival vol ajudar a construir el retrat “d'un món que no es resigna i d'uns ciutadans que ajuden a fer-lo millor”. En aquest sentit, Joan González apunta que “hi ha moltes palanques que fan moure el món, i una d'elles és el documental; el DocsBarcelona vol ser un dels punts de suport que necessiten aquestes palanques”.

Amb aquest objectiu, el festival torna a plantejar-se amb el seu doble vessant de trobada professional i mostra de films al públic, i ha programat més de 40 documentals d'una vintena de països. La inauguració per al públic serà el 28 de maig amb The good son, producció israeliana dirigida per la cineasta Shirly Berkovitz. Està protagonitzada per un jove de 22 anys que decideix complir el seu somni, encara que això l'obliga a mentir els seus pares.

Adolescents en dansa

La cloenda anirà a càrrec de Five days to dance, de Rafa Molès i Pepe Andreu, sobre l'experiència de dos coreògrafs que, en cinc dies, preparen una coreografia amb els alumnes d'un institut. Altres propostes que destaquen de la programació són Ai Weiwei - The fake case, sobre l'artista i dissident xinès; Bugarach, producció catalana sobre un petit poble francès que, segons una predicció, serà l'únic que se salvarà de la fi del món; Demonstration, film col·lectiu dels alumnes del màster de documental de la Pompeu Fabra sobre les vagues generals del 2012 a Barcelona, i Return to Homs, la història d'una ciutat que resumeix el violent conflicte que viu Síria.

Les dues sales de l'Aribau Club i el CCCB seran les seus del festival, que incorpora dues noves seccions: DOC-U, amb documentals d'universitaris, i Sense Ficció, per celebrar els 5 anys del programa de TV3. També se celebrarà l'habitual Pitching Forum, amb 14 projectes de 12 països diferents que busquen finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA