cultura

Es podran redescobrir els monuments del Barri Vell amb les propostes florals que s'escampen pel centre de la ciutat

Els soterranis de la Catedral i la Casa Pastors, nous espais

La Casa Pastors contindrà durant uns dies ornaments florals i creacions d'artistes gironins de primer nivell

Aquesta edició de Temps de Flors incorpora muntatges en diversos espais nous, entre els quals destaquen la Casa Pastors i els soterranis de la Catedral.

En el primer, l'edifici de l'antiga Audiència de Girona, als peus de les escales de la Catedral, hi haurà una exposició amb una setantena d'obres d'artistes gironins contemporanis que van des de Paco Torres Monsó, Domènec Fita i Isidre Vicens fins a Jaume Roca Delpech, Pere Noguera, Quim Serrano i Narcís Gironell, per citar-ne només alguns. La mostra repassa de manera representativa trenta anys de l'obra d'aquests i altres artistes gironins, els compresos entre el 1983 i el 2013. L'exposició es titula Color latent, i es tracta d'una selecció d'obres del fons municipal d'art contemporani de Girona, que consta d'unes 3.400 obres, un terç de les quals pertanyen al període del qual tracta la mostra.

La visita a la Casa Pastors, però, tindrà també un altre interès: veure com unes instal·lacions que els darrers anys han servit per a una activitat tan prosaica com són els jutjats, passen a ser el marc on lluir ornaments florals i obres d'art d'artistes gironins de primer nivell. En aquest sentit, es preveu que la simbiosi funcioni perfectament, ja que la Casa Pastors té també espais destacats, com per exemple la cúpula de pedra de la sala de magistrats, al costat de petits i humils despatxos i cambres on també s'exposaran obres d'art. La mostra tindrà la màxima afluència durant Temps de Flors, però els interessats a conèixer les obres exposades i l'edifici tindran temps per fer-ho fins al 14 de setembre, data fins a la qual està previst que es pugui visitar l'exposició. Els plans del govern de la ciutat són que la Casa Pastors acabi contenint el fons d'art de Santos-Torroella. Serà llavors, en el cas que es concreti la idea, que s'obrirà tot l'equipament, ja que per la mostra Color latent només ha calgut obrir una cinquena part de la Casa Pastors.

El soterrani de la Catedral

El programa d'exposicions florals d'aquesta edició del festival ofereix un altre espai de primer nivell. Es tracta del soterrani de la Catedral, un espai que ha experimentat transformacions des de l'època romana, durant la qual estava a l'aire lliure. Al segle VIII s'hi va construir una muralla doble i sitges per guardar-hi cereals; al segle XI s'hi va fer una llarga volta que donava al carrer, i al XIV es va edificar una torre circular, coneguda com a torre Cornèlia. Al XVIII es van fer la resta de voltes que hi ha en l'actualitat i es van eliminar edificis. Tot plegat configura un dels espais més remarcables que es podran descobrir durant aquesta edició de Temps de Flors, un autèntic tresor del patrimoni urbà de Girona ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona