cultura

Andorra Red Music, un viatge als vuitanta

Tot un somni per als amants de la música dels anys vuitanta: Level 42, UB40, Tony Hadley (Spandau Ballet), Roger Hodgson (Supertramp), Lisa Stansfield i Maceo Parker actuaran en un sol cap de setmana, el del 6 al 8 de juny, en la primera edició del festival Andorra Red Music. El festival tindrà lloc a la plaça del Consell General, al centre històric d'Andorra la Vella, amb dues actuacions cada nit, i les entrades costen 49 euros per a un sol dia o 89 per a tots tres concerts. A més, l'Andorra Red Music proposa una “experiència de música i vi”, ja que serà possible degustar-hi alguns dels millors vins de l'Estat espanyol, l'Estat francès i Andorra. L'entrada al festival inclou també tres degustacions de vi al dia.

Per completar l'experiència multisensorial, el festival s'ha fet coincidir amb la sisena edició de l'Andorra a Taula, unes jornades gastronòmiques que, fins al 29 de juny, proposen menús especials de 20 a 30 euros en més de 30 restaurants andorrans, per donar a conèixer la cuina autòctona.

‘Pop-funk' inaugural

El divendres 6 de juny tindrà el primer concert del festival (21 h). Obrirà la nit el grup britànic de pop-funk Level 42, fundat a finals dels anys setanta i consagrat en els vuitanta amb èxits com ara Lessons in love (1986) i Running in the family (1987), gràcies, en bona part, al personal estil com a baixista i cantant de Mark King. Tot seguit hi actuarà Tony Hadley, amb els clàssics de Spandau Ballet, grup sorgit del moviment new romantic que va assolir el màxim nivell de popularitat amb el seu tercer disc, True (1983).

La nit del dissabte serà per a Roger Hodgson, cantant i compositor dels millors Supertramp (1969-1983), i la cantant britànica Lisa Stansfield, que, el 1989, va aconseguir, amb només 23 anys, un enorme èxit internacional amb el seu primer disc, Affection, i la cançó All around the world. Continua molt activa i acaba de publicar un nou disc, Seven.

El festival es tancarà, el diumenge 8, amb el gran saxofonista nord-americà de funk Maceo Parker, hereu de James Brown i George Clinton, i el grup britànic de pop-reggae UB40, que segur que tocarà Red red wine en aquesta festa de música i vi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona