cultura

la crònica

Nit de descobertes

Jordi Ninus, Cybee i Projecte Mut, tres noms que potser no són els més mediàtics del moment però que a poc a poc es van fent un lloc amb una qualitat musical inqüestionable, es van reunir dissabte a la sala Platea de Girona.

Un problema en l'anunci dels horaris feia que a les deu de la nit –l'hora anunciada per al concert– la gent que començava a arribar a Platea es trobés amb les portes tancades, fet que va provocar confusió. Finalment, les portes van obrir-se poc abans de les onze de la nit, l'hora real d'inici segons l'organització. La sala no es va omplir tot i la gran quantitat d'invitacions repartides durant la setmana, però el públic que s'hi va aplegar va gaudir d'un concert de luxe.

Trencava el gel Jordi Ninus per presentar el seu primer disc, Camina, amb què ha canviat la seva faceta de bateria del grup Rembrandt42 per la de cantautor. Davant de 40 persones a tot estirar, Respira donava el tret de sortida a 40 minuts de cançons plenes de sentiments diversos que de seguida farien partícip un públic inicialment tímid però que, a poc a poc, es deixaria anar. Amb Vaig pel món, una de les perles del disc, el cantant repartia nassos de pallasso entre els assistents per posar punt i final a la seva actuació amb un optimisme desbordant.

Arribava el torn, llavors, de Cybee, una de les revelacions dels últims mesos. Amb la quotidianitat per bandera, la jove formació va oferir un concert carregat de diversió, que no va decaure en cap moment i en què van fer gala d'una espontaneïtat perfectament treballada que va saber engrescar de valent el públic. Una divertidíssima veu en off donava pas a Com animals mentre que Després posava el punt tendre i íntim a la vetllada. Arribava així un dels moments més especials del concert, en què la banda va desconnectar tots els instruments per baixar al centre de la sala i interpretar en acústic Última escena. La tranquil·litat, però, s'acabava aquí i la força musical es recuperava amb una versió de Stand by me que passaria per tots els registres musicals provocant les rialles i l'empatia de la sala. Amb el seu gran èxit Som el concert s'acabava per deixar el protagonisme a Projecte Mut.

Els eivissencs, amb tres discos a l'esquena, eren el grup més consolidat de la vetllada i arribaven a Girona per fer-hi sonar els seus poemes musicats i la seva mescla a cavall de la tradició de les Pitiüses i el pop-rock. Van ser quaranta minuts d'una potència musical exquisida que es van fer curts i que van servir per conèixer l'Eivissa més allunyada del tòpic.

Amb el senzill No t'estim i un públic absolutament entregat, la banda de ses Illes va tancar definitivament una nit plena de contrastos però que va deixar un molt bon gust de boca als assistents, que no s'ho van voler perdre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA