cultura

El Festival de Curts Mas Sorrer s'autohomenatja

Aquest any, el de l'edició 8 1/2, tindrà caràcter de mostra i s'hi projectaran una trentena d'obres seleccionades pels directors guanyadors de les convocatòries anteriors

Se celebra del 22 al 24 d'agost

El Festival de Curtmetratges de Mas Sorrer s'ha convertit en un dels esdeveniments més esperats pels cinèfils i estiuejants del Baix Empordà. Una cita anual que, a diferència d'altres anys, en aquesta edició canvia de format per tenir caràcter, més que de festival, de mostra, a través de la qual es projectaran una trentena de curts seleccionats pels directors guanyadors de les edicions anteriors, obres que els han servit d'una manera o una altra de font d'inspiració per als seus treballs.

Així, entre el 22 i el 24 d'agost, durant tres consecutius, el Mas Sorrer desplegarà centenars de gandules a l'aire lliure i entre els camps de gira-sols per projectar els prop de trenta treballs seleccionats, provinents d'una desena de països. Una mostra internacional amb curts catalans, francesos, dels Estats Units, Austràlia, Alemanya, Noruega i Rússia, entre altres països.

Gerard Argemí, codirector del festival juntament amb Andrew Tarbet, reconeix que aquest és “un any de transició” després d'anys superant edició rere edició tant el nombre com el nivell dels participants i de públic. “D'aquesta manera, podrem agafar aire per poder celebrar una desena edició com cal”, avança. A més, reconeix que el canvi de dates va ser forçat per l'actuació a finals de juliol, en el marc del Festival de Jazz del Mas Sorrer, de Gregory Porter, que va gaudir d'un gran èxit de públic.

Sigui com sigui, aquesta edició amb referències fellinianes inclou una selecció de molt alt nivell i es convertirà en el preàmbul del final de festa de l'estiu al Mas Sorrer.

Com cada any, un altre al·licient d'aquest esdeveniment és la presència de representants del sector i la indústria cinematogràfica, des de directors i productors fins a actors i actrius, molts d'ells amics i clients habituals, com ara Sergi López, Laia Marull, Aina Clotet, David Selvas i Mario Gas.

Fa dotze anys que Mas Sorrer va néixer com un projecte personal de Gerard Argemí, que buscava crear un espai propi on música i natura omplissin les nits d'estiu. La masia de Gualta ha esdevingut amb el temps un lloc de referència com a jazz-bar, i també, en paraules del seu gestor, un multiespai “on tot és possible”.

LA FRASE

Agafarem aire i de cara l'any vinent farem una edició com cal per celebrar el desè aniversari
Gerard Argemí
codirector del festival

LA XIFRA

30
curts es projectaran en aquesta edició, escollits pels directors guanyadors d'edicions anteriors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA