cultura

Poesia per al país, a les Planes

La poetessa Rosa Maria Noguer ha publicat 40 poemes inspirats en el procés

El país viu un moment transcendental i moltes persones busquen la manera d'aportar un granet de sorra al procés. És el cas de la poetessa i mestra jubilada de les Planes d'Hostoles, Rosa Maria Noguer Carbonés, que ha editat un llibre de poemes i ha donat els diners recaptats a les activitats que du a terme l'assemblea local de l'ANC. Ella mateixa escriu al llom del llibre: “El moment excepcional que estem vivint pot capgirar la nostra història. Si anem units, i amb la força de tots, farem el cim!” I precisament aquest és títol del seu poemari. Noguer reuneix a Farem el cim! quaranta poemes, amb títols tan explícits com La campana Llibertat, La meva terra, 300 anys... N'hi ha un de dedicat a la passada Diada que és molt visual, ja que forma una lletra ve baixa amb trenta-nou mots que s'inicien amb aquesta lletra. El pròleg és de Pere Boix, el president de l'assemblea de l'ANC a les Planes, i la portada és de Miquel Boix, que ha interpretat el títol amb una noia dormint recolzada en un coixí que és una senyera sota un cel estrellat en què hi passa un estel fugaç, l'estelada.

Rosa Maria Noguer és autora de quinze llibres de poemes de temàtiques diverses. Ha afirmat que és una bona manera, entre altres coses, de tenir la seva obra ordenada. Noguer ha estat guardonada amb diversos premis de poesia, com el Vila de Sallent, el Mossèn Narcís Sunyer de Vallgorguina, el de Dones Poetes de la Garrotxa de l'associació Alba i, entre d'altres, diversos de l'Esplai d'Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats