cultura

Carlos Ruiz i Nati Soler recullen els Premis Literaris 2014 de Lleida

La gala ha comptat amb un espectacle literari que ha homenatjat l'escriptora pallaresa Concepció González Maluquer

La participació als dos premis ha estat força elevada, amb un total de 67 originals

L'escriptor canari i professor de periodisme de la Universitat Ramon Llull, Carlos Ruiz Caballero, i la modista de Llorenç del Penedès, Nati Soler Alcaide, han recollit aquest divendres al vespre la figura de la Libertinella, emblema dels Premis Literaris de Lleida, per haver resultat ser els guanyadors del 31è premi d'assaig Josep Vallverdú i el 19è premi de poesia Màrius Torres, respectivament. La nit literària per excel·lència de la capital de Ponent que s'ha celebrat com en les darreres ocasions a l'auditori Enric Granados ha comptat amb un espectacle literari que ho volgut retre homenatge a l'escriptora de Salàs de Pallars (Pallars Jussà), Concepció González Maluquer.

Carlos Ruiz Caballero s'ha endut el Vallverdú per un assaig titulat La digitalització de l'altre, una reflexió sobre els perills de les noves tecnologies i la pèrdua de la privacitat a l'actual era digital. D'altra banda, Nati Soler s'ha emportat el Màrius Torres pel poemari La lentitud del ramat. Així mateix, el jurat ha reconegut també com a finalista el poemari Epifanies de Reinhold Kluge.

Com ja és tradició en les darreres edicions l'acte públic d'atorgament dels dos guardons, s'ha celebrat a l'Auditori Enric Granados dirigit al sector literari i al gran públic sota la conducció de l'escriptor Màrius Serra, que també ha moderat la tertúlia literària amb els guanyadors dels premis. La gala ha tingut una durada aproximada de dues hores. Un dels moments més destacats ha estat l'entrega als guardonats de la peça Libertinella, creada per l'artista Tonet Amorós l'any 2004.

En la segona part de la vetllada s'ha estrenat l'espectacle literari Papers en un Calaix. Concepció G. Maluquer (1914-2014) produït per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, amb motiu del centenari del naixement a Salàs de Pallars de l'escriptora Concepció González Maluquer. Un discurs audiovisual ha pautat les actuacions escèniques de les actrius lleidatanes Núria Casado, Aitana Giralt i Núria Miret, i l'actuació musical de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, amb Jordi Castellà al piano i els arranjaments, i Joan Sancho al violí.

La participació als dos premis ha estat força elevada, amb un total de 67 originals, 48 dels quals han optat al 19è Premi de poesia Màrius Torres, amb una dotació de 6.000 euros, i 19 originals que han optat al 31è Premi d'assaig Josep Vallverdú, amb una dotació de 9.000 euros. La procedència dels originals ha estat diversa i amb àmplia representació d'arreu dels Països Catalans: Lleida, Barcelona, Girona, Tarragona, Illes Balears, País Valencià. De l'estat espanyol se n'ha presentat un de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda