cultura

El jurat dels Premis Ciutat de Gandia premia Joan Navarro amb l'Ausiàs March de Poesia

El guardó està dotat amb 12.000 euros i és per al poemari “El plom de l'ham”

Declara desert el Joanot Martorell de Narrativa

El jurat dels Premis Literaris Ciutat de Gandia ha premiat aquest divendres el poeta valencià Joan Navarro (Oliva, Safor, 1951) amb el 52 Premi Ausiàs March de Poesia per l'obra El plom de l'ham, un poemari dividit en tres parts, Quadern dispers, Líquens i Neu i viatge. El jurat ha remarcat que es tracta d'una “collita depuradíssima de 10 anys d'experiència de la vida i la paraula, de poesia que es diu dient el gest ocult darrere el vel del pensament”. El guardó està dotat amb 12.000 euros i l'obra serà editada per Edicions 62. Per contra, el jurat de la 38a edició del premi Joanot Martorell de Narrativa ha acordat declarar desert el premi després d'analitzar les obres presentades.

El jurat del Joanot Martorell el formaven Ignasi Mora, Pilar Beltran, Miquel de Palol, Adolf Beltran i Emili Manzano. Aquest premi de narrativa està dotat amb 25.000 euros. Es tracta de la tercera vegada que queda desert, la darrera en 2012. Entre els guanyadors d'aquest guardó al llarg de la història es troben Josep Maria Castellet, Francesc Puigpelat, Esperança Camps, Miquel de Palol, Ignasi Mora, Joan Garí, Isabel-Clara Simó, Josep Piera i Xavier Aliaga, entre altres.

En aquesta 52 edició del Premi Ausiàs March de poesia s'han presentat 39 originals. El jurat ha estat integrat per Jordi Cornudella, Jaume Pont, Maria Josep Escrivà, i Marc Granell. Autors com Pere Quart, José Agustín Goytisolo, Enric Casassas, Vicent Andrès Estellés, Albert Roig, Josep Ballester, Anna Montero, Xavier Bru de Sala, Iban Llop, Rubén Luzón o Àngels Gregori, han resultat guanyadors del Ausiàs March al llarg de la seva història.

El guardó s'ha lliurat aquest divendres al saló d'actes de la Casa de la Marquesa de Gandia. Els premis estan convocats i gestionats per l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques (IMAB), organisme autònom de l'Ajuntament de Gandia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda