Música

música

xavier castillón

Bye, bye, blackbirds!

La reivindicació del soul de la vella escola que en últims anys s'ha produït a escala internacional ha tingut a casa nostra uns abanderats de primer nivell, els gironins The Pepper Pots , que ara s'acomiaden després de dotze anys d'activitat, cinc elapés i prop de quatre-cents concerts en 15 països de tres continents. Els dos últims concerts de The Pepper Pots tindran lloc aquest cap de setmana, aquesta nit a la sala Stroika de Manresa amb els seus germans barcelonins The Excitements (22 h, 10 i 13 euros), i demà dissabte a casa, a La Mirona de Salt (22.30 h, 5 i 8 euros), on la banda gironina dirà el seu adéu definitiu als escenaris.

“No som gaire amics dels adéus ni dels confetis”, diuen The Pepper Pots per argumentar que el seu últim concert no inclourà convidats ni altres elements extres, al marge del repertori de la seva gira actual, la de We must fight, una mica ampliat en una nit que es preveu emotiva i forçosament especial per al grup i el seu públic. Van descartar la idea de fer pujar a l'escenari tots els músics que han passat pel grup en aquests dotze anys, més d'una vintena de cantants i instrumentistes: una opció massa complicada logísticament i amb risc d'absències incòmodes.

Així que The Pepper Pots han decidit acomiadar-se amb naturalitat, deixant la porta oberta a nous projectes, i arribant al final com sempre, amb la música com a prioritat absoluta. En els seus cinc elapés i diversos singles i epés, The Pepper Pots ha reunit una bona col·lecció de cançons pròpies, hereves d'una llarga tradició sonora, però amb un segell propi contra el mimetisme. Dels aires jamaicans dels seus orígens, el grup va evolucionar cap al soul de l'escola Motown (Now!) fins arribar en la recta final a un soul més profund i conscienciat. En aquests dotze anys, The Pepper Pots han tocat i gravat amb grans clàssics i renovadors del soul i han vist realitzats molts somnis, que no s'acaben aquí.

passió pel vinil
Elapés:
‘Swingin' Sixties' (2005), ‘Shake it!' (2007), ‘Now!' (2009), ‘Time and place' (2012) i ‘We must fight' (2013).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia